Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 12.06.2013.

11:39

Kicbil bez legendarne kombinacije

Međunarodna skijaška federacija odlučila je da ukine i jedinu preostalu klasičnu kombinaciju u Svetskom kupu u alpskom skijanju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kombinacija u Kicbilu, čiji pobednik se dobijao posle spusta niz legendarni Štrajf i dve runde slaloma, promeniće format od naredne sezone.

Pobednik te kombinacije smatrao se pravim pobednikom legendarne trke, a u poslednje četiri sezone na njoj je dominirao hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Organizatori trka u Kicbilu želeli su da zadrže stari format, ali će od sledeće godine u poznatom austrijskom ski centru biti vožena superkombinacija. Za tu disciplinu će se računati superveleslalom, koji će biti na programu u petak, i jedna runda slaloma, koja će slediti odmah potom.

Tako će u Kicbilu i dalje biti održane četiri discipline, pošto će u subotu na programu biti legendarni spust, a u nedelju slalom.

Svetski kup u alpskom skijanju tradicionalno počinje veleslalomima u austrijskom Zeldenu poslednjeg vikenda oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

54 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu