Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 28.11.2014.

17:27

Hanju nesiguran na povratku na led

Japanac Juzuru Hanju vratio se na led posle pauze zbog povrede glave na Kupu Kine, zauzevši peto mesto kratkog programa na Gran priju Japana u Osaki.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Olimpijski šampion u umetničkom klizanju delovao je nesigurno i pao je dva puta tokom izvođenja programa.

Hanju je izjavio da nije u vrhunskoj formi što je bilo i očigledno pošto je pao prilikom izvodjenja prvog četvorostrukog tulupa, a potom i kod trostrukog aksela.

Prvi je uoči slobodnog programa Japanac Takahito Mura, ispred Amerikanca Džeremija Abota i još jednog Japanca Daiskuke Murakamija.

Hanju je 10. novembra tokom zagrevanja na Kupu Kine brzo vozio unazad i sudario se sa kineskim klizačem Janom Hanom, da bi pao glavom udarivši o led, a potom je nekoliko sekundi ležao nepomično na ledu.

Posle lekarske intervencije, Hanju se vratio na led sa zavojem na glavi i očigledno dezorijentisan nekako uspeo da završi takmičenje kao drugi, iako je pao čak pet puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve