Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 27.03.2010.

18:32

Mao Asada zlatna u Torinu

Japanka Mao Asada osvojila je titulu svetske šampionke u umetničkom klizanju u Torinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Asada, koja je pre nekoliko nedelja osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Vankuveru, je na Svetskom prvenstvu trijumfovala ispred Kim Ju-Na iz Južne Koreje i Finkinje Laure Lepisto. Upravo Ju-Na je osvojila zlato u Vankuveru, a u Torinu je tek drugi put u poslednje dve godine ostala bez plasmana na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Nova svetska šampionka, koja je titulu prethodno osvojila 2008. godine, je kratki program završila na drugom mestu, iza Amerikanke Mirai Nagasu, dok je Ju-Na bila tek sedma. Odlični slobodni program Asadi je bio dovoljan za trijumf, dok je Južnokorejka morala da se zadovolji srebrom. Nagasu je na kraju zauzela tek sedmo mesto.

Na planetarnom šampionatu u Torinu prvi put nijedan evropski klizač nije uspeo da dođe do zlata, dok su Japanci kompletirali individualna zlata jer je Daisuke Takahaši trijumfovao u konkurenciji muškaraca.

Takakašijevo zlato me je ohrabrilo da dođem do pobede. Čula sam navijanje japanskih navijača i svi oni su me gurali do zlata“, istakla je Asada.

Šampionat u Torinu će biti završen gala egzibicijom koja je zakazana za nedelju dok će naredno Svetsko prvenstvo biti održano u martu sledeće godine u Tokiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve