Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 18.05.2018.

15:10

Srbija domaćin dva svetska prvenstva u hokeju 2019.

Lepe vesti za srpski hokej stigle su iz Kopenhagena gde se održava kongres Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija domaćin dva svetska prvenstva u hokeju 2019.
Getty Images

Naime, naša zemlja će 2019. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za seniore (Druga divizija A grupa) i Šampionata sveta za igrače do 18 godina (Druga divizija B grupa).

Srbija je tokom februara ove godine bila veoma uspešan domaćin Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Druge divizije B grupe čime je stekla poverenje čelnika svetske hokejaške organizacije:

"Tokom pregovora koje smo vodili mesecima pre Kongresa IIHF-a obezbedili smo veoma povoljne uslove za domaćinstva U18 i seniorskog svetskog prvenstva", počinje priču predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije Marko Milovanović, koji učestvuje u radu Kongresa u Danskoj i dodaje:

"Čelnici IIHF i predstavnici zemalja učesnica bili su saglasni sa našim planom i zbog toga smo svi u Savezu veoma zadovoljni. Ovo je veliki uspeh za nas, jer će domaćinstva dva velika takmičenja naredne godine biti značajan benefit za hokej u Srbiji u cilju poboljšanja infrastrukture, popularizacije ovog sporta i mogućnosti da naše dve selekcije uz podršku publike ostvare što bolje rezultate", konstatovao je Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve