Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 08.01.2018.

23:45

Mlade hokejaše vodi Kanađanin sa srpskim pasošem

Hokejaši Srbije do 20 godina završavaju pripreme za Svetsko prvenstvo divizije 2 grupe B koje se održava u ledenoj dvorani Pionir od 10. do 16. januara.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Mlade hokejaše vodi Kanađanin sa srpskim pasošem
Savez hokeja na ledu Srbije

Juniorsku reprezentaciju će predvoditi Kanađanin sa srpskim pasošem Fred Peroun.

Naši oklopnici su pred velikim izazovom, jer već u sredu na otvaranju od 20,30 sati igraju meč sa favoritima – Hrvatskom.

Dan kasnije, 11. januara je već dobro poznata Španija, a nakon toga sledi dan pauze. Prvenstvo se nastavlja 13. januara protiv Belgije, a 15. i 16. januara odmeriće snage sa Meksikom i Turskom.

Za ljubitelje hokeja na ledu sigurno zanimljiva vest je odabir Freda Perouna, za šefa stručnog štaba reprezentacije. Fred je kao igrač 2009. godine imao jednu od najvažnijih uloga u istorijskom uspehu i plasmanu seniorske reprezentacije Srbije u diviziju 1.

Na pripremnom kampu koji je trajao dve nedelje učestvovalo je više od pedeset kandidata iz svih domaćih klubova, kao i igrači koji nastupaju u inostranstvu.

Stručni štab pored Perouna čine još tri kanadska trenera kao i domaći Nikola Glavonjić.

Ulaz u ledenu dvoranu “Pionir” za predstojeće Svetsko prvenstvo je besplatan i čelnici saveza žele dobrodošlicu svim ljubiteljima ovog sporta. Samo prvi meč protiv Hrvatske igraće se od 20:30, dok su sve ostale utakmice na programu sa početkom od 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve