Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 05.07.2016.

14:39

Partizan: Nije fuzija sa Zvezdom, nego novi klub

Sportski direktor Hokejaškog kluba Partizan potvrdio je da će biti osnovan novi klub sa igračim iz redova crno-belih iz Crvene zvezde, ali da nije fuzija.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan: Nije fuzija sa Zvezdom, nego novi klub
Foto: StarSport

Nenad Raković je za B92 istakao da će najbolji srpski hokejaši igrati u klubu pod pokroviteljstvom Saveza, a plan je da se takmiče u regionalnoj MOL ligi.

"Ne radi se o spajanju Partizana i Zvezde. Mi nemamo finansijske mogućnosti da sami igramo inostranu ligu, a ovo je jedini način da napreduju naš hokej i reprezentacija", rekao je Raković.

Najbolji igrači iz naših klubova, pre svega iz Partizana i Zvezde će igrati u novom klubu koji će se verovatno zvati HK Beograd, ali će i dalje biti članovi "večitih" rivala.

"Partizan će i dalje imati svoju ekipu i igrati domaće prvenstvo. Igrači žele da naprduju, žele da reprezentacija bude bolja. Po završetku obaveza u MOL ligi, Partizanovi igrači će se vratiti i igrati za Partizan", dodao je Raković u izjavi za B92.

Već su počeli pregovori Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS) sa Mađarskom hokejaškom federacijom (MJSZ) i Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) u Moskvi povodom ovog pitanja.

Zvaničnu odluku MJSZ trebalo bi da donese posle glasanja Upravnog odbora, a najkasnije do srede 6. jula. Prethodno su timovi članovi lige glasali 7-2 (jedan klub odsustvovao je pri glasanju) za pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd takmičenju.

Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji.

Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci.

O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a.

Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat.

Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve