Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 13.11.2008.

11:25

Dvojica Ukrajinaca u Partizanu

U toku dvonedeljne pauze zbog igara reprezentacije, hokejaški tim Partizana je pretrpeo promene.

Izvor: B92, www.hkpartizan.com, www.hokej.co.yu

Autor:B92, www.hkpartizan.com, www.hokej.co.yu

Default images

Ekipu prvaka Srbije pojačali su ukrajinski igrači Butočnov i Gavriljuk, kao i australijski golman Metju Izi, nekada golman Crvene zvezde. Ekipu je napustio Kanađanin Ben Gordon. Partizan sledeći meč igra u petak uveče, kada gostuje Vojvodini u Novom Sadu. U sredu su igrane dve utakmice, Novi Sad - Crvena zvezda 2:1pp, Beostar - Vojvodina 1:6. U petak u Novom Sadu igraju Vojvodina i Partizan.

Anton Butočnov igra na poziciji krila, rođen je 1983. godine a 2003. godine igrao je na Svetskom prvenstvu Divizije 1. Pored ruskih klubova Elektrostal i Saratov, nastuapo je za rumunsku Steauu, Sokol iz Kijeva, holandski Herenven, a poslednju sezonu odigrao je za engleski Hal. Na 40 utakmica imao je 20 poena (12+8).

Vitalij Gavriljuk je univerzalni igrač, snalazi se i na poziciji beka i u napadu i aktuelni je reprezentativac Ukrajine.
Počeo je u Sokolu iz Kijeva ,igrao i za Kijev, Steauu, Dnjeprovske Volke i ekipu Berkuta. Poslednjih godinu dana bio je član Sokola.

Metju Izi, koji je 2006/07 bio član Crvene zvezde, posle toga je branio u Njukaslu, u Australiji, neće odmah doći u Beograd. Izi je registrovan a biće pozvan u slučaju potrebe.

Džon Gordon, po statistici najbolji igrač 'crno-belih' u dosadašnjem delu sezone, napustio je klub.

Derbi susret Vojvodina - Partizan biće odigran u dvorani SPC Vojvodina u petak, sa početkom u 19 časova, a u sredu uveče odigrana su dva meča. Vojvodina je na Novom Beogradu bila uspešnija od Beostara, 6:1, a meč u Novom Sadu, Novi Sad - Crvena zvezda, odlučen je penalima, Novosađani su bili uspešniji (2:1) posle 0:0 u dve odigrane trećine. Treća nije igrana zbog kvara rolbe za čišćenje leda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

39 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu