Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.07.2017.

17:25

Venus se mučila, Skjavone dominantno, prošla i Halep

Američka teniserka Venus Vilijams prošla je u drugo kolo Vimbldona teže nego što je očekivala. Sa 2-0, 7:6, 6:4 je bila bolja od Elis Mertens iz Belgije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Venus se mučila, Skjavone dominantno, prošla i Halep
Getty images

Dalje je prošla i Italijanka Frančeska Skjavone vrlo sigurnom partijom protiv 82. igračice na svetu Mendi Minele iz Luksemburga 2-0, 6:1, 6:1.

Finalistkinja Rolan Garosa, Simona Halep takođe je prošla dalje bez izgubljenog seta savladavši Novozelanđanku Marinu Eraković sa 6:4, 6:1.

Po jedan brejk su podelile Venus Vilijams i njena protivnica u prvom setu već u prvom delu seta. Do kraja je svaka od igračica čuvala svoj servis da bi u taj brejku stabilnija bila Amerikanka i sa 9:7 došla do prvog seta, posle pet set lopti.

Belgijanka se posle izgbuljenog seta vraća na pravi način u drugi i dolazi do vođstva od 2:0 odmah na startu. Njena prednost nije potrajala dugo jer je Venus već u narednom servis gemu protivnice vratila brejk, da bi do kraja napravila još jedan i plasirala se dalje.

Frančeska Skjavone je bila neumoljiva protiv teniserke iz Luksemburga. Tri brejka u prvom i dva u drugom uz minimalne šanse i neizvesnost i 72. teniserka je deklasirala 82. na listi za prolaz dalje.

U meču Rumunke Simone Halep i Marine Eraković viđena su dva različita seta. Obe igračice su u prvom setu čuvale svoje servise, a jedina razlika je napravljena u petom gemu kada je bolja bila Halep i osigurala prvi set. U drugom setu se "otvorilo". Halep je jednom izgubila servis od 129. teniserke na svetu, ali je protivnici servis oduzela četiri puta i završila posao u dva seta.

Najneizvesnije je bilo u meču Ešli Barti i Jeline Svitoline koji je okončan pose 25 odigranih gemova. Svitolina je izašla kao pobednica posle velike borbe u oba seta koja je dobila sa 7:5 i 7:6 (10:8) posle gotovo dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu