Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.06.2010.

21:52

Bozoljac oduševio Federera

Srpski teniser Ilija Bozoljac oduševio je u sredu publiku na Vimbldonu, ali i velikog Rodžera Federera.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Harizmatični Aleksandrovčanin pružio je najboljem teniseru svih vremena sjajan otpor u drugom kolu. Federer je na kraju trijumfovao u taj-brejku četvrtog seta, a posle meča Bozoljac je dobio veći aplauz publike od velikog Švajcarca. Nakon što je u poslednjem poenu izbacio forhend u aut Bozoljac je na mreži zatražio čelendž, ali i stigao da proćaska sa šestostrukim šampionom u Londonu.

„Pitao sam ga koje piće želi da popije nakon meča“, našalio se Federer i dodao: „Ne, šalim se, rekao sam mu: ’Mislim da je bio aut, zaista.’ A on je rekao: ’Ako jeste, želim ti sve najbolje, nastavi da pobeđuješ.’ Bozoljac mi deluje kao veoma dobar momak, veoma je otvoren i kul. Bio je to nekonvencionalan završetak meča, ali je bilo lepo“, rekao je Federer.

Srpski teniser je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, igrao je tek drugi put na Vimbldonu, a trijumf nad Masuom u prvom kolu bila mu je tek četvrta gren slem pobeda.

“On je igrao veoma dobro. Nikada nisam ranije igrao protiv njega, pa mi je i zbog toga bilo teško. Mogao sam da završim posao u tri seta, ali sam mogao i da izgubim u petom.

Mislim da je on servirao neverovatno, posebno u ključnim trenucima. To vam samo pokazuje koliko je muški tenis težak. Igrači uvek igraju bolje protiv mene jer nemaju šta da izgube – možda će ljudi to shvatiti posle mog duela sa Bozoljcem”
, rekao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu