Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.06.2010.

15:36

Poraz Jovanovske u drugom kolu

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treću rundu Vimbldona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jovanovski je u drugom kolu poražena od Beloruskinje Viktorije Azarenke u dva seta, sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i 18 minuta igre.

Srpska teniserka je tokom prvog seta sve vreme bila u podređenom položaju u odnosu na 14. nositeljku turnira u Londonu, dok je u drugom delu zaigrala mnogo bolje, ali ne toliko da bi preokrenula rezultat u svoju korist.

Jovanovski je pri vođstvu Azarenke sa 5:2 u drugom setu uspela da spasi četiri meč lopte Beloruskinje na svoj servis, a potom je dobila dva vezana gema, ali više nije mogla protiv veoma raspoložene protivnice.

Tokom meča Bojana je imala samo dve brejk prilike od kojih je iskoristila samo jednu i to u drugom setu. S druge strane, Azarenka je imala devet od kojih je uspela pet da dobije. Obe su imale po četiri duple servis greške, ali je srpska teniserka imala 22 neiznuđene greške, nasuprot 11 Beloruskinje.

Posle eliminacije Jovanovske, koja će na WTA listi po završetku Vimbldona prvi put ući među 100 najboljih, jedina predstavnica Srbije u singlu na trećem Gren slemu sezone ostala je Jelena Janković, koju očekuje susret sa Ukrajinkom Aljonom Bondarenko.

Azarenka se u narednoj rundi sastaje sa Čehinjom Petrom Kvitovom, koja je slavila protiv Ži Ženg sa 6:4, 2:6, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu