Ponovna dominacija sestara Vilijams (2009)

Novo Vilijams finale očekivalo nas je i 2009. godine odnosno ponovna dominacija sestara na vimbldonskoj travi. Serena je slavila protiv Venus u finalu singla, a zajedno su se ponovo domogle titule u konkurenciji parova.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 15.06.2010.

11:35

Default images

Serena je odlično igrala tokom celog turnira, jedina ozbiljnija prepreka na putu do finala bila je Jelena Dementijeva u polufinalu. Ruskinja je jedina uspela da osvoji set protiv Amerikanke koja je trijumfovala u epskom meču rezultatom 6-7(4) 7-5 8-6. Venus je bila još ubedljivija. Ona je na putu do novog duela sa sestrom prepustila protivnicama samo 21 gem (u šest mečeva).

Serena je u finalu pobedila Venus rezultatom 7:6 (7-3), 6:2. Mlađa sestra Vilijams je tako treći put u karijeri osvojila Vimbldon, prvi put od 2003. godine. U prvom setu Venus je imala jedine dve brejk prilike, ali se mlađa sestra izvukla i slavila u taj brejku. Ključni trenutak bio je šesti gem drugog seta, kada Serena pravi prelomni brejk i dolazi do titule iskoristivši četvrtu meč loptu. To je prvi poraz Venus Vilijams na Vimbldonu od 2006. godine.



Serena je trijumfom na Vimbldonu došla do 11. Gren slem titule u karijeri čime je stigla do sedme pozicije je na večnoj listi sa samo jednom manje od Bili Džin King, a već u januaru ove godine izjednačila se sa legendarnom teniserkom.

"To je neverovatno, sada samo gledam ka sledećem cilju. Neko kao Bili Džin King je moj uzor i bilo bi sjajno da dođem do njenog nivoa. Žene poput nje, Martine Navratilove i Štefi Graf su bile velike šampionke i počastvovana sam što se uopšte spominjem u istoj rečenici sa njima", rekla je Serena Vilijams.

Srpski tenis nije imao mnogo uspeha na Vimbldonu 2009. godine. Ana Ivanović je stigla do četvrtog kola, ali je zbog povrede butine predala meč Venus Vilijams i u suzama napustila teren.

Jelena Janković se već na startu turnira mučila sa Nemicom Julijom Gergeš, ali je ipak pobedila. U narednom kolu savladala je Čehiju Ivetu Benešovu u dva seta, a onda je usledilo neprijatno iznenađenje protiv 124. teniserke sveta Mekani Udin iz SAD. Imala je Jankovićeva set prednosti, ali je Amerikanka na kraju pobedila i prošla u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: