Težak udes 'Doktora', Rosi operisan u Ankoni

Italijanski motociklista Valentino Rosi doživeo je veliki peh u četvrtak, polomio je nogu na dva mesta i verovatno okončao ovu sezonu prema početnim najavama.

Izvor: MLJ

Petak, 01.09.2017.

12:24

Težak udes 'Doktora', Rosi operisan u Ankoni
Getty images

Rosi je polomio tibiju i fibulu na treningu u blizini svoje kuće u Urbinu na istoku Italije gde je odvezen u bolnicu na preglede.

Operisan je u Ankoni u noći između četvrtka i petka i posle operacije je rekao da se oseća dobro.

"Pričao sam sa njim, noga ga jako boli i Valentino nije optimističan... katastrofa. Znam da još uvek moraju da urade rendgenski snimak i boje se da je slomljena. Da bi uradili rendgen morali su da iseku čizmu i Valentino mi je rekao da je u velikim bolovima", rekao je Valentinov otac, Gracijano Rosi italijanskoj Ansi posle povrede.
Getty images
Reč je o istoj nozi koju je Rosi polomio i 2010. godine na treningu u Muđelu. Dan posle nezgode i operacije, prognoza je nešto bolja. Noga mu je fiksirana metalnim šinama i šrafovima, a Rosi kaže da je stanje bolje.

"Operacija je dobro prošla. Jutros kada sam se probudio već sam se osećao bolje. Hteo bih da zahalim osoblju bolnice u Ankoni i doktoru Paskareli koji me je operisao. Žao mi je zbog nezgode i želim da se vratim na svoj motor što je pre moguće. Uradiću sve što mogu da to i ostvarim", rekao je 38-godišnji veteran.

Valentino Rosi je osvajač sedam titula Moto GP šampionata. Poslednju je osvojio još 2009. godine, ali je poslednjih godina završavao kao drugi. Na trci u Silverstounu u nedelju je bio treći, a trenutno je četvrti u generalnom plasmanu. Silverstoun je bio njegova 300. trka u dugoj i bogatoj karijeri. Trenutno vodeći je Andrea Doviciozo koji je 26 bodova ispred Rosija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: