Baku: Srbi bez finala na poslednjem Svetskom kupu

Trojica srpskih strelaca nisu uspela da se plasiraju u finale u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, tri puta 40 metaka na Svetskom kupu u Bakuu.

Izvor:

Utorak, 28.06.2016.

16:27

Baku: Srbi bez finala na poslednjem Svetskom kupu

Kako je saopštio Streljački savez Srbije (SSS), Stevan Pletikosić i državni rekorder Milenko Sebić imali su ; po 1.161 krug, šest manje od rezultata koji je vodio u finale. Pletikosić je zauzeo 22. a Sebić 24. mesto. Milutin Stefanović se sa 1.159 krugova plasirao na 31. poziciju.

Sebić, srebrni sa prethodnog Svetskog kupa u Minhenu, je klečećim stavom bio najprecizniji medju 56 učesnika kvalifikacija (393). Prilično dobro je gadjao ležećim, ali lošim poslednjim, stojećim stavom (376 krugova) izgubio je šanse za finale. ;

Pletikosić je odlično gadjao iz ležećeg (397), ali je mnogo krugova "izgubio" u preostala dva stava. Stefanoviću je, poput Sebića, stojeći stav najviše pokvario plasman.

Vreme u Bakuu je i danas bilo vetrovito, što je učesnicima otežalo posao.

"Kao i ostali naši reprezentativci, i strelci puškom se na malokalibarskom strelištu ne snalaze dobro po vetru i na tome treba nešto uraditi do Olimpijskih igara, pošto u Rio de Žaneiru očekujemo slične vremenske uslove. Svi su se borili, ali nisu uspevali da 'uhvate' pravi vetar, posebno u stojećem stavu", rekao je sportski direktor SSS Srećko Pejović.

Srpski strelci su u Bakuu ostvarili četiri plasmana u finale. Dimitrije Grgić je je zauzeo peta mesta vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Stevan Pletikosić je bio četvrti malokalibarskom puškom iz ležećeg stava a Ivana Andjušić Maksimović je u finalu vazdušnom puškom zauzela osmo mesto.

Blizu plasmana u finale vazdušnim oružjem bili su pištoljem Bobana Veličković (deveto mesto), Damir Mikec (11. mesto) i puškom Andrea Arsović (11. mesto).

"Nisam zadovoljan ukupnim učinkom naših strelaca, a postignuti rezultati u Bakuu će svakako biti ; povod da se ozbiljnije poradi na pripremama za specifične uslove takmičenja", rekao je Pejović. ;

U trostavu je pobedio Hrvat Petar Gorša rezultatom 457,5 krugova, drugi je bio Sandžev Rajput iz Indije, a treće mesto zauzeo je Hjendjun Kim iz Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: