Miličić: "Ne postojim u napadu"

Iako je i dalje startni centar, srpski košarkaš Darko Miličić postepeno gubi minutažu u Minesota Timbervulvsima.

Izvor: AK

Petak, 20.01.2012.

14:59

Default images

Tokom decembra igrao je i preko 20 minuta po meču, veći deo januara takođe, ali na poslednja tri nije prešao 15, dok je na dva od poslednjih pet mečeva imao samo osam minuta.

Statistika o njegovom učinku u poslednje vreme je još surovija, na prethodnih pet mečeva Miličić je imao više izgubljenih lopti (5) nego poena (3).

Zbog toga se očekuje da trener Vulvsa Rik Adelman još više umanji minutažu srpskog centra, što postepeno koristi Nikola Pekovićlokalni mediji u Mineapolisu su precizni, Rik Adelman će smanjiti minutažu Darka Miličića!

Precizni američki statističari su izračunali pre meča u Detroitu - na predhodnih pet utakmica Darko je imao više izgubljenih lopti (šest) nego postignutih poena (četiri).

Na poslednjem meču protiv Detroit Pistonsa, gde se nije naigrao na početku svoje NBA karijere, ali gde je stigao do “prstena”, imao je samo skok i faul za osam minuta, pre nego što je povredio prst na nozi.

“Ne razmišljam o igri u napadu, jer ona zamene ne postoji. Ja sam samo odbrambeni igrač, ali mi ne smeta taj status. Važno je da igramo sve bolje i da smo pobedili”, rekao je Miličić posle meča u “Target centru” u Mineapolisu.

Njegovu ulogu u timu objasnio je i Adelman koji želi mnogo više igre u “pik en rolu”, kada je napad u pitanju.

“Pik end rol igra je naše najveće oružje i moramo da nastavimo to da forsiramo, tako možemo da pobeđujemo Želeo bih da vidim Darka kao većeg aduta u napadu, ali najviše volom da bude značajan factor u odbrani, zato on ima mnogo manje mogućnosti da se pokaže u ofanzivi”,objasnio je Adelman.

Miličić je na prethodnih 14 utakmica ove sezone prosečno igrao 17.5 minuta uz 4.4 poena, 3.9 skokova i 0.9 blokada po meču.

Iako ga u prethodnom delu sezone skoro uopšte nije koristio, Adelman sve više priliku daje bivšem centru Partizana Nikoli Pekoviću. Crnogorac je na poslednja tri meča igrao prosečno 19 minuta, što je maksimalno iskoristio za prosečno 7.6 poena, 2.3 skoka i 1.3 ukradene lopte po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: