Šest odličja za srpski badminton

Mladi srpski igrači osvojili su šest medalja na takmičenju mlađih kategorija na Internacionalnom turniru u slovačkom gradu Prešov.

ČŽIzvor: B92 Slovačka
Podeli

U Slovačkom gradu Prešov, od 3. do 5. septembra, održan je Internacionalni turnir za juniore do 11, 13, 15 i 19 godina. Naše najveće nade osvojile su tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Prva mesta su osvojili Dragoslav Petrović u muškom singlu (U15), Dragoslav Petrović / Nataša Pavlović u mešovitom dublu (U15), Nataša Pavlović / Andrijana Stanković u ženskom dublu (U13).

Vicešampionske titule su pripale Nataši Pavlović u konkurenciji ženski singl (U13) i Andriji Doderu u konkurenciji muški singl (U13). Andrijana Stanković se u konkurenciji ženskog singla (U13) okitila bronzanom medaljom.

Srpska delegacija, u sastavu Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Andrija Doder, Marko Ivanović (U13), Dragoslav Petrović (U15), Ilija Pavlović, Borko Petrović, Miodrag Kaličanin, Milica Simić i Dunja Došenović (U19), Milan Barbir i Dragan Antić (treneri), bila je najuspešniji učesnik ovog prestižnog juniorskog takmičenja, koje se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton federacije.

"Podrška Ministarstva omladine i sporta, profesionalan pristup i velika posvećenost svih sportskih badminton radnika daju sve značajnije rezultate. U ovom trenutku, možemo da se pohvalimo visokim takmičarskim nivoom svih reprezentativnih selekcija. U novu takmičarsku sezonu ulazimo sa dvocifrenim brojem osvojenih medalja, što nas još jače motiviše za izazove koji su pred nama’’ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.

Prema dosadašnjim rezultatima naših najboljih badmintonaca, 2010. godina će biti ispisana zlatnim slovima u istoriji srpskog badmintona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu