'Crveno-beli' ponovo u Sloveniji

Fudbaleri Crvene zvezde su u ponedeljak oko podneva još jednom ovog leta krenuli put Slovenije, tačnije Pohorja iznad Maribora.

Izvor: B92, www.crvenazvezdafk.com

Ponedeljak, 12.07.2010.

14:29

Default images

Ekspedicija koju predvodi šef struke Ratko Dostanić će na Pohorju provesti devet dana, do 21. jula i tom prilikom odigrati nekoliko prijateljskih mečeva.

Akcenat tokom drugog dela priprema će biti na uigravanju tima i taktičkoj pripremi za sezonu koja počinje 29. jula utakmicom kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli će rivala dobiti u petak, 16. jula.

Tokom druge faze priprema Zvezda će odigrati pet ili šest mečeva. Program otvara 14. jula engleski Riding, a istog dana igraće se i protiv reprezentacije Irana. Tri dana kasnije, 17. jula, protivnik će biti turski šampion Bursa u austrijskom Gracu, a kombinovani tim će istog dana igrati protiv slovenačkog tima Veržej.

Pripreme se završavaju duelom sa Hanoverom, 21. jula, dok će dan ranije kombinovani tim najverovatnije igrati protiv bugarskog FK Beroje.

Trener Ratko Dostanić poveo je 30 igrača: Stamenković, Pavlović, Bajković, Dmitrović (Omladinac), Stojković (Omladinac), Spajić (Omladinac), Mijailović (Omladinac), S. Đorđević, Vilotić, Savić, Ninkov, Mikić, Ignjatijević, S. Reljić, Tošić, Bogdanović, N. Nikolić, Isah, Savio, Kadu, Mugoša, Vešović, Jeremić, Lazović, Binić, Koroman, Trifunović, Subašić, Jevtić, Perović.

Ratko Dostanić ne krije nezadovoljstvo zalaganjem igrača na prijateljskom meču protiv Big Bull koji je igran u Šidu (2:2). On od svojih igrača očekuje mnogo više i veruje da će oni na ta njegova očekivanja odgovoriti na ovoj završnoj fazi priprema u Sloveniji.

Zvezdino pojačanja iz podgoričke Budućnosti, mladi ofanzivac Marko Vešović pun je impresija posle prve tri nedelje rada u Crvenoj zvezdi.

Iako svestan jake konkurencije, napadač crveno-belih Darko Lazović se nada da će u ovoj drugoj fazi priprema u Sloveniji treneru Dostaniću pokazati da "može da igra".

Posle napornih i fizički iscrpnih treninga pred fudbalerima Crvene zvezde je sada rad na taktici i borba za pozicije u timu. Prirodno je da se svaki igrač nada mestu u najboljih jedanaest, a izuzetak nije ni napadač Miloš Trifunović.

Prvotimci se učlanili

Svi prvotimci Crvene zvezde iskoristili su odmor pred put u Sloveniju kako bi popunili su pristupnice i postali članovi akcije fubalskog kluba "Budi i ti deo Zvezde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: