ŽKK Crvena zvezda pred gašenjem

Ženski pogon košarkaškog kluba Crvena zvezda nalazi se u velikim problema zbog kojih je ugožen opstanak najtrofejnijeg ženskog kluba u Srbiji.

Izvor: JT

Utorak, 15.06.2010.

12:17

Default images

Finansijska kriza crveno-belih dosegla je najvišu tačku alarmantnosti i upozorava na krah seniorskog pogona.

„Nalazimo se pred zatvaranjem kluba i dalji potezi zavise od sponzora. Ukoliko ih ne pronađemo, nećemo imati seniorsku ekipu, posvetićemo se samo mlađim kategorijama i bavićemo se stvaranjem igračica“, rekao je predsednik kluba Branko Kucina.

Iako rešenja nema na vidiku, niko u Zvezdi ne želi ni da pomisli na anjgori epilg, da se Prva ženska liga dogodine igra bez košarkašica sa Malog Kalemegdana.

Propadamo jer nama ko da nas finansira i nema ko da nas gleda. Lemić grup, na čelu sa Zlatkom Urukalom, bio nam je sponzor. Više nego korektrno su nam pomagali i želimo da i naredne sezone ostanu uz nas. Imali smo pomoć muške ekipe, koja je takođe u velikim problemima, a Lasta nam je olakšala poslovanje tako što nam je davala besplatno autobuse za poslovanja. Međutim to nije dovoljno, trudimo se da obezbedimo još nekoliko sponozora za narednu sezonu, ali to ide veoma teško“, istakao je Kucina.

Crveno-bele košarkašice su prošlu sezone završile u četvrtfinalu plej ofa, dok su na kraju ligaškog dela bile šeste.

Imali smo problem jer nismo mogli da privučemo igračice u Crvenu zvezdu. Ipak, ono što nas posebno raduje su uspesi mlađih kategorija, posebno kadetske ekipe koja je bila prvak Srbije. U toj ekipi igra i biser ženske košarke Nataša Kovačević. Imamo i jednu seniorsku reprezentativku, dve u mladoj, četiri u kadetskoj selekciji“, rekao je Kucina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: