Nedelja, 28.02.2010.

02:09

Karling Kup: Junajted – Vila (16h)

U nedelju od 16 časova na Vembliju će se igrati finale Karling Kupa u kojem će se Mančester junajted i Aston Vila boriti za prvi trofej u sezoni.

Izvor: B92

Default images

Junajted se posle teškog poraza od Evertona (3:1) vratio u pobednički ritam sigurnim trijumfom nad Vest Hemom (3:0) u utorak. Aston Vila je takođe pobedila ove nedelje jer je eliminisala Kristal Palas (3:1) u ponovljenom meču FA kupa. Vila nije izgubila u ovoj godini, a u februaru je odigrala 1:1 sa Junajedom na ‘Vila Parku’. Vila je 14 godina bez trofeja.

Mančester junajted igraće bez suspendovanog Nanija, te povrađenih Rija Ferdinanda (leđa), Rajana Gigsa (ruka), Andersona (koleno), Džona O’Šeja (noga) i Ovena Hergrivsa (koleno). Stilijana Petrov (virus) je jedini upitan pred finale u timu Vile, ali će verovatno igrati.

Menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson razmišlja da u nedeljnom duelu ipak izostavi Vejna Runija i odmori ga pred bitne duel Premijer lige i Lige šampiona. Runi je u poslednjih osam mečeva postigao 11 golova, ali Škot smatra da je 24-godišnjem napadaču potreban odmor.
Beta
“Mnogo razmišljam o tome. Problem je što on nikako ne želi da propusti utakmicu, kao i svaku drugu”.

Runi je ove sezone postigao ukupno 27 golova, samo 15 manje od Kristijana Ronalda u sezoni kada je Junajted osvojio LŠ. Do kraja sezone ‘crvene đavole’ očekuje još maksimalno 17 utakmica. Ferguson se našalio da je ovo šansa za Runija da igra desnog beka jer konstantno ističe da je sjajan u defanzivi. Međutim, Runi želi da igra.

“Ovo je utakmica u kojoj svi žele da igraju. Možeš osvojiti trofej i na tome graditi ostatak sezone. Nadam se da ću početi meč. Ovo je razlog zašto se fudbal igra. Ne želim da budem izostavljen”.

Ferguson ozbiljno razmišlja da pruži šansu Gibsonu, Evansu i Rafaelu u startnih 11.

“Mislio sam da najmlađim igračima omogućim da osete draž ovakve utakmice. Želimo da osvojimo trofej. Na korak smo od njega, a prolazak kroz polufinale je bio vrlo emotivan. Sada imamo šansu da osvojimo titulu, a jedini način da uživaš na Vembliju je pobeda. Dan nije baš lep kada izgubiš”.

Biće zanimljivo videti i ko će braniti mrežu Junajteda. Ben Foster je prošle godine bio junak penala u finalu protiv Totenhema, ali mestu u timu umesto Van Der Sara nada se i Tomas Kuščak.

Aston Vila će prvi put igrati u finalu još od poraza od Čelsija (1:0) u FA Kupu pre deset godina. Vila je poslednji trofej osvojila daleke 1996. kada je u finalu Liga kupa nadigrala Lids (3:0).
Beta
Trener Vile Martin O’Nil u uskom je krugu potencijalnih naslednika Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda kada je Škot penzioniše.

Njegov tim igra u velikoj formi, a reprezentativci Gabrijel Agbonlaor, Ešli Jang i Džejms Milner impresivno igraju poslednjih nedelja.

“Imamo nekoliko igrača u briljantnoj formi koji mogu da stvore velike problem rivalu. Naše samopouzdanje je veće i zbog činjenice da smo jedini tim koji je ove sezone u ligi pobedio Junajted na Old Trafordu. Sjajno smo igrali taj dan. Međutim, nedeljna utakmica je nešto sasvim drugo, biće skroz otvorena”, istakao je O’Nil.

Stilijan Petrov će verovatno biti spreman iako je tek preležao virus, dok su golman Bred Fridel, defanzivac Džejms Kolins i napadač Emil Heski odmarali tokom meča u FA kupu.

O’Nil, nekadašnji vezni igrač Severne Irske i menadžer Vejkomba, Lestera i Seltika došao je u Vilu pre četiri godine, a smatra da bi trofej Kupa predstavljao početak zlatne ere kluba.

“Osvajanje trofeja je vrhunac. Okruženi smo slikama ekipa iz prošlosti, a to je veoma inspirativno. Istorija kluba je veoma bitna, to je velika tradicija, pa i mi želimo da budemo deo toga”.

Kapiten Vile Stilijan Pertov nada se trofeju na 'Vembliju' koji bi zalečio rane iz 2003. kada je kao član Seltika poražen od Porta u finalu Kupa UEFA.

“Ovo je najveći dan u mojoj karijeri u Vili. Očekuje nas velika utakmica, nas igrače i navijače i nadam se da će kraj biti srećan za sve. Ne želimo da budemo samo učesnici ovog finala, nego i pobednici. Žestoko ćemo se boriti”, zaključio je Bugarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: