Venus na Azarenku u finalu Dubaija

Amerikanka Venus Viliams i Beloruskinja Viktorija Azarenka igraće u finalu turnira u Dubaiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 19.02.2010.

14:35

Default images

Starija Vilijamsova pobedila je Šahar Per iz Izraela 6:1, 6:4, dok je Azarenka bila bolja od Poljakinje Agnješke Radvanske sa 6:3, 6:4. Finalistkinje su se do sada samo jednom sastale - na Olimpijadi u Pekingu slavila je Venus sa 6:3, 6:2 u osmini finala.

U duelu Vilijams – Per Amerikanka je slavila posle jednog časa i 23 minuta tako prekinuvši seriju Izraelke od tri pobede nad vrlo kvalitetnim igračicama – Janinom Vikmajer, Karolinom Voznijacki i Li Na.

„Bila sam veoma koncentrisana na meč i na pobedu. Počela sam vrlo dobro, osećala sam da igram veoma agresivno i nisam joj dala vremena da se uhoda“, izjavila je Venus.

Veći otpor Perova je pružila u drugom setu, ali je na kraju meč okončan posle dve greške iz forhenda Izraelke.

U drugom polufinalu Azarenka je počela dobro i u sedmom gemu napravila je ključni brejk za osvajanje prvog seta.

U drugom delu igre Beloruskinja je rano dozvolila rivalki da napravi brejk, pa je Radvanska povela sa 4:2. Ipak, od tog trenutka srčana Azarenka zaigrala je bolje, osvojila četiri gema u nizu i privela meč kraju posle jednog sata i 20 minuta.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: