Ponedeljak, 23.11.2009.

14:55

FIBA EČ: FMP za "brejk" u Belgiji

Košarkaši FMP-a u utorak igraju prvu utakmicu FIBA Evročelendž takmičenja. Prvi protivnik je belgijska ekipa OKapi. Cilj FMP-a, plasman u narednu fazu.

Izvor: B92

Default images

KK FMP posle nekoliko vrlo zapaženih nastupa u ULEB kupu, ove godine takmičiće se u FIBA Evročelendžu, trećem evropskom klupskom takmičenju po rejtingu, nasledniku FIBA Evrokupa.

Tim iz Železnika nalazi se u F grupi sa Banvitom (Turska), VEF Rigom (Letonija) i Okapijem (Belgija), sa kojim će odmeriti snage u prvom kolu.

Utakmica u „Dženerali forumu“ u Alstu na programu je u utorak, sa početkom u 20:30 časova.

Početak nove evropske epizode dolazi posle dva odigrana meča u NLB ligi i puta u Zadar. I pored nezgodnog kalendara u kome će tim iz Železnika odigrati tri meča za samo 5 dana, iskusni trener FMP-a Vlada Djurović očekuje dobru utakmicu:

Dobili smo nezgodnu grupu. Riga i Banvit su vrlo kvalitetne ekipe, dok je prvi protivnik Okapi Alstar u toj konkurenciji najlošiji tim. Naš prvi cilj je da se plasiramo u naredni krug Evročelendža, što bi značilo da moramo da se plasiramo među dve prvoplasirane ekipe iz grupe. Potrebne su nam pobede u Železniku i brejk u gostima, a utakmica u Belgiji je odlična prilika za pozitivan rezultat“ rekao je Djurović koji je vodio ekipu Okapi Alsta 1996.godine kada je poraženu finalu belgijskog šampionata od Šarlroa.

Rejtin prvog protivnika FMPa danas nije veliki. Okapi je na dnu belgijskog šampionata u kome glavnu reč već godinama dvode upravo Šarlroa, Odense i Deksija Mons.

U ekipu se vratio Miroslav Raduljica, dok je Dejan Musli opet ostao u Beogradu zbog bolesti. Dve prvoplasirane ekipe iz osam grupa Evročelendža formiraće posle šest kola prvog kruga nove četiri grupe sa po četiri tima.

Po dve najbolje ekipe iz drugog kruga plasiraće se u četvrtfinale, a takmičenje se završava fajnal- forom od 30. aprila do 2. maja. Finalisti FIBA Evročelendža u narednoj sezoni igraće u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: