"Partizan je stepenica više"

Dvojica košarkaša podgoričke Budućnosti, Vladimir Dašić i Nemanja Gordić, izjavili su da bi dolazak u Partizan bio "stepenica više u njihovim karijerama".

Izvor: B92, Sportski žurnal

Utorak, 09.06.2009.

09:56

Default images

Beogradski mediji bave se renoviranjem tima osmostrukog uzastopnog prvaka države, a pored Gordića i Dašića koji su za 'Sportski žurnal' izjavili da bi voleli da sledeće sezone zaigraju u Partizanu, pominje se i Dejan Milojević, prema pisanju 'Sporta', povratnik u Humsku 1.

Iz kluba nema zvaničnih izjava, jasno je da će dvojica reprezentativaca Veličković i Tripković najverovatnije otići, Tepić je već igrač Panatinaikosa a neizvestan je i povratak Stifona Lazmija.

Nemanja Gordić, plejmejker (20 godina, 192), i Vladimir Dašić, krilni igrač (21 godina, 206), kandidati su da popune mesta u timu koji će i sledeće godine predstavljati Srbiju u Evroligi.

"Koliko ja znam, to su još uvek samo glasine, ništa konkretno se nije dogodilo. Imam ugovor sa ekipom Budućnosti. Takve priče mi, naravno, prijaju, pogotovo kada je u pitanju klub kakav je Partizan koji ima sjajne navijače i veliku tradiciju," rekao je Gordić za 'Sportski žurnal', "Sjajno se osećam u Podgorici, igramo jake utakmice i dobro treniramo ali svakako da svakom mladom igraču godi interesovanje Partizana jer je to stepenica više u karijeri."
Dejan Milojeviæ
"Posle kampa u Trevizu imaću više opcija, jedna od njih će verovatno biti i Partizan. U dogovoru sa menadžerom i porodicom pokušaću da nađem najbolje rešenje," kaže Dašić a prenosi 'Sportski žurnal', "Ako bih igrao u Partizanu to bi za mene imalo mnogo prednosti. Trener je Duško Vujošević a o njemu je suvišno trošiti reči. Ima ponuda iz Evrope, od Reala i Barselone, u igri je i odlazak u Ameriku ali videćemo."

Dašić je prijavljen za draft ali još nije odlučio da li će se pojaviti na NBA pijaci.

Beogradski dnevni list 'Sport' o povratku Dejana Milojevića u tim sa kojim je već osvajao trofeje piše kao o gotovoj stvari.

Iskusna 'četvorka', nekadašnji reprezentativac, odigrao je prethodnu sezonu za Galatasaraj, prethodne dve u španskoj Pamesi, a i ranije je izjavljivao da želi da karijeru završi u Partizanu.
mladi tim Partizana
'Crno-beli' su u ponedeljak počeli sa radom koji će trajati dve nedelje. Vežbali su Rašić, Vraneš, Rakočević i Vitkovac, Božić je samo posmatrao trening, Veseli je u Češkoj, Lazmi u Sjedinjenim Državama, Milošević i Aleksić u univerzitetskoj sleekciji.

Uz prvotimce će raditit i mladi igrači Jaramaz, Riznić, Trikić, Portugalac Soareš, Vlahović, Jelovac, Balaban, Lučić, Đurković... Mladi tim Partizana je prethodne sezone bio najbolji u Srpskoj ligi i plasirao se u Prvu 'B' ligu.

Makedonac Vojdan Stojanovski, najbolji igrač svoje zemlje 2008. godine, još uvek je sa ekipom i pokušava da pokaže kvalitet potreban da bi se obukao dres prvaka Srbije.

"Očekujem da početka avgusta kada počinju pripreme za novu sezonu kompletiramo ekipu," rekao je Duško Vujošević, trener Partizana.

'Crno-beli' će raditi dve nedelje, sledi pauza do početka avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: