Standard ugrozio titulu

Fudbaleri Standarda izgubili su dva veoma bitna boda u borbi za drugu uzastopnu titulu šampiona Belgije.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2009.

02:11

Default images

Standard je na stadionu 'Gaverbek' igrao sa Zulteom Varegemom bez golova, pa bi Anderleht u Tubizeu, u nedelju uveče, mogao da stvori dva boda prednosti, samo dva kola pre kraja. Gent je savladao Serkl Briž 2:1, kao i Mehelen Šarloa. Žerminal je u Muskronu porazen sa 3:1, dok je Vesterlo sa 1:0 bio bolji od Roselara. Pored utakmice u Varegemu golova nije bilo ni u Denderu gde je gostovao Mons.

Gosti iz Liježa ušli su u utakmicu bez oporavljenog Mbokanija, i trebalo im je više od sat vremena da opasnije ugroze gol domaćina. Pre toga Varegem je imao dobru priliku preko Sara, ali je mrežu Standarda spasao Rulants. Milan Jovanović dobio je žuti karton posle jednog koškanja sa Kolpertom, a posle ulaska Mbokanija pripremio je tom igraču dobru priliku. Najbolje prilike za goste imao je Leon Benko, koji je najpre pogodio stativu, a zatim i postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda, po svemu sudeći neopravdano. Vitsel je zatim promašio iz čiste pozicije, a u samom finišu Standard je imao igrača više, pošto je isključen Žeremi Taravel. Ipak, ni to nije bilo dovoljno, varegem je izdržao, i sada Anderleht može da protiv Tubizea stvori veliku prednost u samom finišu. Po propozicijama belgijske lige, ukoliko bi dve ekipe završile ligu sa istim brojem bodova, morale bi da igraju baraž za titulu.

Rezultati 32. kola belgijske Jupiler lige:

Subota:
Gent - Serkl Briž 2:1 (1:1)
Mehelen –
Šarloa 2:1 (0:1)
Mouskron –
Žerminal 3:1 (1:1)
Vesterlo – Roselare 1:0 (0:0)
Varegem – Standard 0: 0
Dender – Mons 0:0


Nedelja:
Genk – Kortrijk
Tubize - Anderleht

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: