Uroš Mirković MVP Svislajon lige

Košarkaški savez Srbije dodelio je priznanja trojici igrača koji su obeležili prošlu sezonu u Svislajon ligi.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli

Nagrađjeni su Uroš Mirković iz Mašinca kao MVP lige, najbolji strelac lige Zlatko Bolić, košarkaš Radničkog iz Novog Sada, dok je trofej najboljeg asistenta Svislajon lige pripao Bojanu Jovičić članu pančevačkog Tamiša. Mirković je u sezoni sakupio je najviše indeksnih poena i tako postao najkorisniji igrač lige - MVP, a dobio je i priznanja za najboljeg skakača i odbrambenog igrača lige.

Mirković je po meču imao prosečno indeks od 24,6 poena, a u 26 kola imao je 209 skokova.

Najbolji strelac lige je veteran Zlatko Bolić, koji je prosečno postizao 22,8 poena po utakmici. Tridesetpetogodišnji bek predvodi igrače po vremenu provedenom na parketu, pošto je u proseku po meču igrao 36,2 minuta.

Najbolji asistent lige je Bojan Jovičić iz Tamiša, koji je sezonu završio sa 145 uspešna dodavanja, odnosno 6,3 asistencije po meču. Zanimljivo je da je Jovičić sezonu završio kao trener ekipe i ostaće na toj poziciji i sledeće godine.

"Žao mi je što moje priznanje nisu ispratili i dobri rezultati Mašinca, pošto smo u tek u poslednjem kolu obezbedili opstanak. Ovo mi je bila poslednja sezona u klubu i želeo sam da dobrim igrama doprinesem obostranom uspehu", istakao je Mirković.

"Celu sezonu sam proveo na poziciji centra, koja nije moja prirodna, ali mislim da sam se dobro snašao. Nadam se da će me naredne sezone angažovati neki klub iz Superlige, ali za sada nemam konkretnih ponuda", kazao je MVP Svislajon lige.

strana 1 od 2 idi na stranu