NLB: FMP pobedio Zadar

Košarkaši FMP-a pobedili su Zadar 82:78, u 23. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

20:26

Default images

Ekipa iz Železnika je tako zabeležila desetu pobedu ove sezone, i trenutno je na sedmom mestu na tabeli. Sa druge strane, Zadar je porazom znatno umanjio šanse za plasman na završni turnir. Zadrani sada imaju osam poraza, dva više od Cibone i Hemofarma, i tri više od Crvene zvezde.

Dragan Labović bio je ponovo najbolji pojedinac u sastavu ekipe iz Železnika sa 18 poena i osam skokova. Plej Nemanja Protić bio je najefikasniji sa 21 poenom, a još dva igrača bila su dvocifrena u domaćoj ekipi. Miroslav Raduljica postigao je 13, a Predrag Samardžiski 12 poena. U ekipi Zadra Dejan Ivanov je postigao 25 poena, Todor Gečevski dodao je 20, a Hrvoje Perić 10 poena.

Ekipa Milovana Stepandića odlučujuću prednost u ovom duelu stekla je već posle prvih deset minuta. FMP je posle prve deonice vodio sa ubedljivih 28:11, i do kraja je sačuvao vođstvo. Zanimljiv je podatak da su Zadrani jedinu prednost na meču imali na samom početku kada je Gečevski pogodio za 2:0. U samom finišu meča hrvatska ekipa u nekoliko navrata imala je minus dva, ali FMP nije dozvolio preokret i trijumfovao je.

U narednom kolu tim iz Železnika gostuje Zagrebu, a Zadar na svom terenu dočekuje Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: