Sport / Vaterpolo 5

Šoštar: Ne želimo da kukamo, ali je teško je

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar čestitao je ekipi na osvajanju 26. kupa Srbije, ali i ukazao da je i dalje situacija prilično teška.

Izvor: B92, Tanjug
StarSport

"Čestitam celoj ekipi i stručnon štabu na dobrom rezultatu bez obzira na zlurade priče i konstantan odlazak igrača. Ovo je ogroman i fenomenalan rezultat i dokaz da se radi dobro što se vidi i po tome što je okosnica svih vaterpolo reprezentacija iz Partizana", rekao je Šoštra na konferenciji za medije.

On se zahvalio svima koji su pomogli klub jer bez te pomoći teško da bi bio osvojen Kup.

"Koliko je teško pokazuje i to da smo karte za Hanover uzeli tek u petak. Ne želimo da kukamo, ali ovo je presek situacije. Između Partizana i Vaterpolo saveza Srbije bi trebalo da stoji znak jednakosti, jer ovo nije samo klupska priča", istakao je Šoštar uz nadu da će klub na čijem je čelu uspeti da se i na proleće raduje uspesima.

VSS Ivica Veselinov

Trener Partizana Stefan Ćirić izjavio je da osvajanje Kupa može da posluži kao podstrek za dalje uspehe, ali se osvrnuo i na probleme koji su stajali na putu do trofeja.

"Nismo želeli da tražimo alibi, mada smo menjali bazen i imali problem sa hladnom vodom. Ovo je podstrek momcima za dalje usavršavanje. Šteta za neke utakmice gde smo mogli mnogo vise, ali oscilacije su normalne. Cilj je fajnal for Jadranske lige i napad na domaću titulu, mada vremena za slavlje nema. Sutra već idemo u Hanover koji je dobar domaćin. Nećemo ići samo turistički, bez obzira na manjak vremena, ali ovi momci su pokazali da umeju kad je najteže. Primer je finalni mec protiv Šapca koji je došao posle emotivnog pražnjenja protiv Zvezde."

Vaterpolista Partizana Djordje Vučinić istakao je da je osvajanjem Kup trofeja ostvaren jedan od ciljeva, ali da se nastavlja dalje.

"Na polusezoni je zacrtan cilj osvajanja Kupa koji je ubedljivo ostvaren prvo protiv Zvezda pa onda o u finalu. Nastavljamo dalje sa ciljem da osvojimo prvenstvo Srbije, jer se ne zadovoljavamo samo ovim."

Narednu utakmicu vaterpolista Partizana igraju u sredu od 18.30 sati protiv Hanovera u Ligi šampiona.

Komentari 5
Čitajte
Pošalji komentar