Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 25.07.2017.

23:22

Srbija sa Hrvatskom za finale Svetskog prvenstva!

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva, nakon pobede Hrvata nad Italijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija sa Hrvatskom za finale Svetskog prvenstva!
Photo by Al Bello/Getty Images

Hrvati su u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici savladali selekciju Italije rezultatom 12:9 i zakazali novi vaterpolo klasik u Budimpešti.

Ekipa Ivice Tucka odlično je otvorila utakmicu i dvaput imala po dva gola prednosti, ali su se Italijani vratili i na petominutni odmor se otišlo u rezultatskom egalu – 5:5.

'Kockasti' nisu šest minuta uspeli da zatresu mrežu rivala u nastavku, pa su 'Azuri' preokrenuli i u tim trenucima imali kontrolu nad utakmicom. Ipak, Garsija je evrogolom sa distance izjednačio i to je pokrenulo Hrvate.

Sandro Sukno je pogodio za 7:6, da bi Šetka pogodio za novih +2. Garsija je novim udarcem sa distance bio precizan za 10:7, a onda u finišu odbio nalet rivala i odveo svoju selekciju u borbu za finale.

Spomenuti Garsija i Sukno postigli su po četiri pogotka, Šetka je dodao dva, dok su Bušlje i Vukičević jednom tresli mrežu Italijana. U redovima poraženog tima Rencuto je bio najefikasniji sa tri gola.

Mađari su pred ponovo punim bazenom ubedljivo savladali povratnika na veliku scenu, selekciju Rusije sa 14:5.

Oni će u borbi za planirano finale igrati protiv selekcije Grčke, koja je bila bolja od Crne Gore sa 12:7.

Polufinalni mečevi igraju se u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve