Nova vest
Vaterpolo

Subota, 19.09.2015.

09:06

LŠ: Vaterpolisti Radničkog stali u finišu

Vaterpolisti Radničkog poraženi su od Hanovera 14:7 na startu druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Getty Images

Izabranici Uroša Stevanovića bili su ravnopravan rival u većem delu susreta, a poklekli su tek u poslednjoj deonici.

Posle ujednačenog starta, crnogorski reprezentativac Aleksandar Radović je sa dva vezana gola doneo Hanoveru prvu osetniju prednost (3:1), nakon čega se igralo „gol za gol“ sve do finiša prvog poluvremena, kada je Bence Tot povisio na plus tri – 7:4.

Međutim, kragujevačka ekipa se nije predavala. Pogocima Radeta Joksimovića, u poslednji period ušla je sa golom zaostatka (8:7), ali je onda stala, najviše zbog jako kratke klupe.

Sa druge strane znatno iskusnija ekipa, sačinjena od nemačkih i crnogorskih reprezentativaca i hrvatskih internacionalaca, sve je to znalački iskoristila i serijom 6:0 na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

Nezaustavljiv je bio Aleksandar Radović, koji je postigao sedam golova, koliko i ostatak njegovog tima. Na drugoj strani, prednjačio je Rade Joksimović sa tri pogotka, a po jedan su dodali Nino Blažević, Edi Alijagić, Đorđe Lekić i Nikola Tomašević.

U premijernom meču mađarski Solnok je deklasirao crnogorsku Budvu, rezultatom 19:5, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su naši reprezentativci, Živko Gocić i Stefan Mitrović sa po četiri gola, dok je Milan Aleksić dodao jedan.

Kragujevčani u subotu, od 16.45 sati, igraju upravo protiv mađarskog šampiona, a Hanover i Budva okršaj započinju u 18 časova.

Hanover – Radnički 14:7 (4:2, 3:2, 1:3, 6:0)

Hanover – Sudije: Peter De Jong (Holandija) i Andrej Franulović (Hrvatska). Igrač više: Hanover 7(4), Radnički 4(1).

HANOVER: Kong, Šloterbek 1, Bukovski 1, Ban 1, Balatoni, Radović 7, Jokić, Tkač, Estefani 1, Tot 1, Bolović 1, Paunović 1, Sagi.

RADNIČKI: Šefik, Novičić, Blažević 1, Joksimović 3, Martinić, Stanojević, Alijagić 1, Lekić 1, Ganić, Bosić, Živadinović, Tomašević 1, Dobožanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve