Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 28.06.2015.

19:55

Vaterpolisti odbranili Svetsku ligu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu u Svetskoj ligi i time obezbedila plasman na Olimpijske igre naredne godine u Rio de Žaneiru!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srbija je u finalu u Bergamu posle sjajne igre u drugom delu pobedila Hrvatsku rezultatom 9:6.

Ekipi Dejana Savića ništa nije išlo od ruke u prvom poluvremenu, Hrvati su u nekoliko navrata imali dva gola prednosti, ali nisu uspeli da se odlepe.

U nastavku meča Srbija je pokazala zbog čega je trenutno bez dileme najbolji tim na svetu, sjajnom igrom je u potpunosti nadigrala velikog rivala i stigla je do devete titule u Svetskoj ligi u 13. izdanju ovog takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Duško Pijetlović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Dušan Mandić i Andrija Prlainović. Najefikasniji u ekipi Hrvatske bio je Sandro Sukno sa dva gola.

Tok meča:

Utakmica je počela dobrim odbranama na obe strane, iako Srbija u prvom napadu nije imala sreće jer je Mandić pogodio stativu.

Prvi gol viđen je tek dva i po minuta pre kraja prve deonice, a postigao ga je Joković za vođstvo Hrvatske.

Srbija je imala mnogo problema sa realizacijom, ali je ipak Mandić 30 sekundi pre kraja prve deonice izjednačio ’bombom’, pa je posle prve deonice rezultat bio izjednačen.

Početkom druge deoncie Hrvatska je brzo stigla do dva gola viška, a naš tim nikako nije uspevao da dođe do ritma u napadu. Veoma važan gol postigao je Pijetlović dva minuta pre kraja za 2:3 i to posle neopravdano poništenog gola Filipoviću.

Nisu naši igrači nimali ni sreće u određenim trenucima jer su u nekoliko navrata pogađali okvir gola. Imala je Srbija nekoliko prilika da izjednači, ali nije uspela, pa je Vukićević na drugoj strani povećao na 4:2. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, pošto naš tim nije još jednom iskoristio igrača više u bazenu.

Početak drugog dela izgledao je kao prvi, ali je Srbija ipak posle dva minuta preko Pijetlovića postigla gol i ponovo se približila na minus jedan – 3:4. Naš tim je ipak ponovo propustio nekoliko odličnih šansi za izjednačenje i kažnjen je - tri i po minuta pre kraja treće deonice Hrvati su vodili sa 5:3.

Naš tim ipak nije odustajao, PRlainović je sa peterca smanjio na 5:4, a onda je Mandić sa distance napokon izjednačio, a tim rezultatom je i završena treća deonica.

Početkom poslednje deonice Hrvatska je imala dva napada sa igračem više, ali Gojko Pijetlović je bio sjajan, a Jakšić je na drugoj strani posle sjajne asistencije Prlainovića doneo Srbiji prvo vođstvo šest minuta pre kraja.

Nastavio je tim Dejana Savića da igra sjajno, Ćuk je pogodio za 7:5, a onda je Prlainović doneo velikih 8:5. Hrvatska je smanjila sa peterca, ali Srbija je ušla u ritam, ponovo je Prlainović sjajno asistirao, a Pijetlović je pogodio za 9:6.

To je bio i konačan rezultat, pošto je Srbija do kraja lako privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

310 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve