Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 24.07.2014.

23:02

Krivokapić: Dišemo kao jedan

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić rekao je da je zadovoljan dosadašnjim učinkom nacionalnog tima na prvenstvu Evrope.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Krivokapić je podsetio da su "delfini" na prošlogodišnjem svetskom prvenstvu u Barseloni završili kao sedmi.

Srpski vaterpolisti u sredu su izborili plasman u polufinale kontinentalnog šampionata u Budimpešti savladavši Grčku sa 13:9, a u borbi za finale u petak igraju protiv Crne Gore.

"Bili smo sedmi na svetskom prvenstvu, sada smo među četiri, i to bez najboljeg igrača sveta Vanje Udovičića. Ekipa odiše odličnom atmosferom, svi zaista dišemo kao jedan. Imaju sjajne uslove da se pripreme za odlučujuće mečeve", izjavio je Krivokapić za sajt VSS.

Proslavljeni golman nacionalnog tima dodao je da izabranike Dejana Savića u nastavku turnira čekaju veliki timovi i da su pregurali nekoliko teških duela.

"Prezadovoljan sam i što su treneri Savić i Vladimir Vujasinović ostali u zemlji. Idemo napred, ali nam je potebna pomoć države, jakih sponzora. Ovi momci i treneri to zaslužuju", zaključio je Krivokapić.

Miloš Ćuk je dao po dva gola Špancima i Grcima, ali smatra da je učinak nebitan ukoliko nema rezultata.

"Važno je da ekipa pobeđuje. Imali smo padova u teškoj grupi, mučili se sa igračem više. Kroz utakmice smo postajali sve sigurniji, meč protiv Grka bio je naš najbolji na turniru i to ohrabruje. Sa igračem više takođe smo sve bolji, imamo po nekoliko rešenja i svako od nas može da bude strelac", dodao je Ćuk.

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između Srbije i Crne Gore igra se u petak u Budimpešti od 20.30 sati, a u drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Italija i domaćin Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d