Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 28.05.2014.

12:08

Partizan i Radnički otišli na F6

Vaterpolisti Partizana Rajfajzen i Radničkog Kon Tiki otputovali su u Barselonu gde će od četvrtka do subote igrati na F6 Lige šampiona.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crno-beli“ u četvrtak od 18 časova igraju sa Pro Rekom, Radnički je već u polufinalu gde će čekati boljeg iz ovog duela u petak od 18 sati.

Za razliku od Beograđana, koji su preko Ciriha odleteli za Barselonu, Kragujevčani su se odlučili za put preko Frankfurta i krenuli sat ranije.

Vaterpolista Partizana Dušan Mandić rekao je da će njeogv tim dati sve od sebe da savlada vrhunsku italijansku ekipu.

"Ne bi trebalo trošiti reči o tome kakvu vrhunsku ekipu ima Pro Reko. Na nama je da se borimo, da damo sve od sebe, da pokušamo da nametnemo naš ritam, da pokušamo da zaustavimo njihove ključne igrače i da sprovedemo taktiku u delo. Ukoliko ispoštujemo dogovor, uz malo sreće, možemo do pobede“, rekao je Dušan Mandić.

Gavril Subotić ističe da je njegova ekipa pokazala da može da se nosi sa velikim ekipama i da Partizan u meč sa pro Rekom ulazi rasterećeno.

"Idemo korak po korak. Spremni smo, u dobroj formi. Reko je favorit, a mi u duel ulazimo rasterećeno. Pružićemo maksimum, a u grupi protiv Breše smo pokazali da možemo da igramo sa velikim ekipama. Možemo da pružimo odličnu partiju i da pobedimo. Ali, i da ne napravimo podvig, sam plasman na F6 je veliki uspeh za našu mladu ekipu. Dokazali smo da je rad jedini siguran put do uspeha“, rekao je Subotić.

Trehner Radničkog Uroš Stevanović je za favorite istakao Primorje i Pro Reko.

"Pošto smo već u polufinalu, ovo je nas u stvari fajnal-for. Favoriti su Primorje i Reko, ali i mi imamo svoje šanse. Uostalom, na završni turnir niko ne dolazi da izgubi. Spremni smo, zdravi, kompletni i sve ćemo učiniti da igramo finale. Za srpski vaterpolo bilo bi fenomenalno da ima dve ekipe u polufinalu. Reko jeste favorit, ali i Partizan ima svoje šanse. Ako budu nametnuli svoju igru, ritam, svoje plivanje, agresiju mogu da iznenade Reko. Vežbali smo sa njima, video sam da idu na pobedu”, rekao je Stevanović.

Boris Zloković naglašava da je adut Šumadinaca rasterećenost:

“Jasno je da su Reko i Primorje favoriti. Mi idemo bez pritiska, što je našu ekipu dobro, jer imamo dosta mladih igrača. Ovo je idealna prilika da nešto uradimo. Idemo da igramo vaterpolo, da se borimo, da damo svoj maksimum i da, uz malo sreće, izborimo finale. A kako je finale specifično, onda je sve moguće”, rekao je Zloković.

F6 Lige šampiona, raspored:

Četvrtfinale, četvrtak:
Partizan - Pro Reko 18h
Barseloneta - Breša 19.30

Polufinale, petak:
Partizan R./Reko - Radnički 18h
Barseloneta/Breša - Primorje 19.30

Za peto mesto: 16.30

Subota:
Finale 20h
Za treće mesto 18.30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve