Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 23.08.2011.

10:18

Zlato za Srbiju i u vaterpolu!

Studentska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Univerzijadi pošto je u finalu savladala selekciju Rusije sa 11:8 (2:1, 2:3, 5:0, 2:4).

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ovo je druga medalja za srpski studentski vaterpolo pošto je u Beogradu pre dve godine osvojena bronza.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Petković sa pet pogodaka, Miloš Miličić i Boris Vapenski postigli su po dva, a Nemanja Ubović, Petar Filipović i Luka Šaponjić po jedan gol.

Finalni meč bio je izjednačen samo u prve dve četvrtine, gde je jaki ruski tim sa većinom A reprezentativaca odigrao veoma dobro, snažno i agresivno.

Međutim, u trećoj četvrtini srpski talenti su eksplodirali, odigrali fenomenalno, dobili taj period ubedljivo sa 5:0, a zatim u poslednjih osam minuta rutinski sačuvali prednost.

Za Srbiju su u Šenženu igrali: Branislav Mitrović, Luka Šaponjić, Marko Matović, Miloš Miličić, Boris Vapenski, Nemanja Ubović, Petar Filipović, Aleksa Šaponjić, Strahinja Rašović, Nikola Dedović, Stefan Živojinović, Marko Petković i Srđan Vuksanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu