Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 28.07.2011.

16:37

SP: Italija u finalu sa Srbijom

Vaterpolisti Srbije u finalu Svetskog prvenstva u Šangaju igraće sa selekcijom Italije koja je sa 9:8 (1:0, 2:1, 5:3, 1:4) dobila Hrvatsku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Italijani su sjajno odigrali protiv “barakuda” koje su ipak zamalo napravili “srpski” scenario i preokrenuli u poslednjoj četvrtini.

Dva gola za Italiju postigao je Đorđeti, dok je najbolji Hrvat bio Miho Bošković sa tri pogotka. Finale je u subotu u 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Tako su igrači Alesandra Kampanje stigli do svog trećeg uzastopnog finala na velikim takmičenjim, posle EP u Zagrebu i Svetske lige u Firenci ove godine. Oba prethodna su izgubili.

“Azuri” su fenomenalno krenuli u meč pošto su poveli 3:0, a “razbijeni” Hrvati su prvi gol postigli tek u poslednjem minutu druge četvrtine, dakle posle skoro 16 minuta igre.

Ipak, početkom drugog poluvremena Hrvatska je smanjila na 3:2, ali je Italija novom serijom od tri gola vratila vođstvo koje je održavala do 8:4 na početku poseldnjeg perioda.

Finiš meča dočekali su opredelivši se na žestoku odbranu, u napadu su čekali poslednje sekunde da se reše lopte, a golom Valentina Gala za 9:5, Italijani su mogli na miru da čekaju kraj meča.

Ipak, malo su se opustili pa se Hrvatska približila na gol od izjednačenja, ali ekipa Ratka Rudića je time samo ublažila poraz pošto nije imala više ni snage ni vremena za preokret.

Italija: Đorđeti 2, Galo 2, Figaro 1, Prešuti 1, Dezerti 1, Felugo 1, Fiorentini 1 - Hrvatska: Bošković 3, Burić 1, Joković 1, Bušje 1, Dobud 1, Sukno 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu