Nova vest
Vaterpolo

Petak, 25.02.2011.

15:42

Milanović: "I dobro i loše“

U Zagrebu je održan sastanak predstavnika VS Srbije i Jadranske lige o ulasku srpskih klubova Partzana, Crvene zvezde i Vojvodine u to takmičenje.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Naš najtrofejniji vaterpolo klub Partizan neprikosnoven je u domaćem šampionatu, ali u njemu praktično i nema jakog protivnika.

Prethodnih godina, dok nije bilo regionalnih liga, tadašnji trener Dejan Udovičić tvrdio je da njegovi igrači nemaju dovoljno jakih utakmica i da zbog toga nisu ravnopravni sa ostalim učesnicima Evrolige.

Sada je situacija promenjena, ali Partizan igra u slabijoj Evrointer regionalnoj ligi sa dva srpska dva mađarska i jednim klubom iz Slovačke.
Milanović kaže da bi bilo dobro da njegov klub uđe u jaču Jadransku ligu.

"Jadranska liga je jača, jer tamo igraju klubovi iz Hrvatske i Crne Gore. Ali i u toj ligi ima nedostataka, jer ima i slabih timova iz Hrvatske , koji su u rangu naši slabih klubova. Bilo bi idealno kada bi se pored naših klubova uključili i mađarski i onda bi to imalo smisla“ .

Međutim za Milanovića je to istovremeno i dobra i loša odluka

"Nisam siguran da bih sada pristao da igramo, jer je previše mečeva. Mi imamo šest mečeva u Evroligi i već sada kuburimo sa prevelikim brojem povreda. Moja ekipa je realno sastavljena od vremešnijih igrača i taj novi ritam nam trenutno ne bi odgovarao. Ali, u svakom slučaju Jadranska liga je dobra stvar“, rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu