Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 14.02.2010.

18:37

Partizan ponovo ubedljiv u Evroligi

Vaterpolisti Partizana pobedili su u Mađarskoj Honved 9:6 (3:2, 2:1,3:1,1:2) u petom kolu C grupe Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su tako zabeležili i petu pobedu u takmičenju iako su još u prošlom kolu obezbedili plasman među osam najboljih ekipa u Evropi. Najefikasniji u Partizanu bio je Prlainović sa četiri pogotka, dok je Đer-Nađi bio najefikasniji u Honvedu sa tri gola. Duel Partizana i Honveda boduje se i za regionalnu Evrointer ligu, u kojoj 'crno-beli' zauzimaju prvo mesto, takođe bez poraza.

Partizan je do prvog gola došao preko Andrije Prlainovića, a izjednačio je Đerđ Marnic iz peterca. Novim golom Prlainovića srpski šampion je poveo sa 2:1, potom je mrežu mađarskog tima zatresao i Vladimir Vujasinović, a na 3:2 smanjio je Tamaš Mečei.

Partizan je u drugoj deonici sačuvao prednost zahvaljujući pogocima Duška Pijetlovića i Andrije Prlainovića, a gol za Mađare dao je Marton Sivoš.

Marko Avramović je početkom treće četvrtine povisio na 6:3, a zaostatak Honveda smanjio je Mikloš Đer-Nađi. U završnici četvrtine Partizan je do ubedljive prednosti došao golovima Miloša Ćuka i Vujasinovića.

U poslednjoj četvrtini došlo je do malog opuštanja u igri Partizana, što je Honved iskoristio i donekle ublažio poraz. Vaterpolisti Partizana ostaće u mađarskoj prestonici pošto ih u nedelju očekuje duel sa Ujpeštom u okviru Evrointerlige.

Uz Partizan će u četvrtfinalu igrati i crnogorska Budva koja je u subotu pobedila grčki Olimpijakos 11:9.

U poslednjem, šestom kolu Partizan na Banjici dočekuje Dudvu, dok Honved ponovo igra u svom bazenu, ali protiv Olimpijakosa.

Evroliga, grupa C:
1. Partizan.....................5 5 0 0 48:28 15
2. Budva...........................5 3 0 2 42:40 9

3. Olimpijakos.................5 1 0 4 41:45 3
4. Honved.........................5 1 0 4 37:55 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu