Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 07.10.2009.

15:29

'Partizanove legende' po drugi put

Drugi vaterpolo turnir ’Partizanove legende’ biće održan od 9. do 11. oktobra u Beogradu, uz učešće Olimpijakosa, Pro Reka i Vašaša, najavili su organizatori.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Direktor Partizana Darko Udovičić istakao je da je veoma značajno što je turnir ove godine postao tradicioinalan i što spisak učesnika garantuje dobar vaterpolo. "Ekipe koje će Partrizan ugostiti narednog vikenda predstavljaju krem evropskog vaterpola i ovi klubovi isključivo prihvataju da učestvuju na najboljim turnirima", istakao je Udovičić.

Ovaj turnir, prema njegovim rečima, predstavlja najbolju pripremu pred napornu sezonu koja očekuje 'crno-bele' i u kojoj će primarni cilj biti rezultati u Evroligi.

"Bez obzira na postignuto u novoformiranoj regionalnoj ligi, uspešnost u novoj sezoni određivaće se kroz ono što budemo uradili u najjačem evropskom klupskom takmičenju", poručio je Udovičić.

Trener Partizana Igor Milanović, koji sa sa ekipom radi već mesec dana, ocenio je da je turnir došao u pravo vreme za njegove izabranike.

"Iza nas je ozbiljan rad i sada nam predstoje provere u mečevima sa kvalitetnim protivnicima. Turnir je idealna prilika da se uoče i koriguju nedostaci koji sigurno postoje. To je takođe šansa da testiramo što više različitih varijanti pred takmičarske utakmice", rekao je Milanović i napomenuo da igrači Partizana u prijateljskim susretima neće imati nikakav rezultatski imperativ.

Trener najtrofejnijeg srpskog kluba izrazio je zadovoljstvo što će Partizan, posle duže vremena, imati normalnu sezonu, sa dosta kvalitentih mečeva, pošto će igrati u regionalnoj ligi, sa najboljim klubovima iz Mađarske, Rumunije i Slovačke.

"Prethodnih godina dešavalo se da samo u mečeve Evrolige ulazimo sa pravim takmničarskim nabojem. Neprirodno je da ekipa sa visokim ambicijama godišnje odigra samo pet do šest jakih utakmica i to samo u Evropi. Moj prethodnik Dejan Uvodičić je zbog toga, praktično, radio na slepo i zato smo prethodnih godina u Evroligi ispadali od Mladosti i Juga", zaključio je Milanović.

Turnir 'Partizanove legende' počinje u petak i u prvom kolu sastaju se Pro Reko-Olimpijakos (18:15) i Partizan-Vašaš (20). U drugom kolu u subotu igraju Partizan-Pro Reko (19) i Vašaš-Olimpijakos (20:30), dok se u poslednjem kolu, u nedelju, sastaju Pro Reko-Vašaš (10:15) i Partizan-Olimpijakos (12). Cene dnevnih kompleta ulaznica su 200 i 400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve