Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 22.07.2009.

14:56

SP: "Barakude" jače od "Ajkula"

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske deklasirala je Crnu Goru 11:5 (4:2, 2:2, 5:0, 0:1), u drugom kolu grupe B Svetskog prvenstva u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampioni sveta pokazali su da im ovo takmičenje najviše odgovara, a pobedu su obezbedili briljantnom igrom u trećoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 5:0. Crnogorci su u prethodnom periodu bili najveći problem za hrvatsku selekciju, koju su pobedili na EP, Olimpijskim igrama i na finalnom turniru Svetske lige.

Nikola Janović doneo je na početku meča prednost "Ajkulama", Hrvati su preokrenuli na 3:1, a posle 12 minuta igre na semaforu je stajalo 4:4. Od tog trenutka evropski šampioni su stali, a "Barakude" su u narednih 12 minuta napravile seriju 7-0, slično meču sa našom selekcijom u polufinalu prošlog SP u Melburnu.

Najefikasniji na meču bio je Sukno sa 3 gola, Barač i Bušlje dali su po 2, a Hinić, Karač, Antonijević i Buljubašić po jedan gol. Na drugoj strani po jedan gol dala su oba Janovića, baš kao i Zloković, Ivović i Gojković.

Hrvati su pobedom nad najvećim rivalom obezbedili prvo mesto u grupi i slobodan dan u četvrtfinalu, dok će Crnogorci verovatno na trećeplasirani tim grupe A. Ako, po očekivanju, Srbija zauzme drugo mesto u grupi B, po sadašnjem rasporedu na Hrvate bi mogla da naiđe u polufinalu, a na Crnu Goru ne pre finala.

U prvoj utakmici grupe B, kojom je otvoren dnevni program na Foro Italiku, Kina je pobedila Brazil 9:5 (1:0, 2:3, 3:0, 3:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu