Pomoć za KK Partizan i KK C.zvezda

Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da sa po 20 miliona dinara pomogne košarkaške klubove Partizan i Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2008.

17:00

Default images

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i pomoćnik ministra Aleksandar Šoštar sastali su se danas sa predstavnicima košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda i dogovorili se da resorno ministarstvo pre početka sezone pomogne ta dva najtrofejnija srpska kluba sa po 250.000 evra.

Do sada je ministarstvo omladine i sport pomagalo Partizanu i Crvenoj zvezdi i nagrađivalo ih za ostvarene velike uspehe, a sada, zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze, po prvi put pre početka sezone pomaže im finansijski.

"Partizan i Crvena zvezda su brendovi Srbije, a košarka jedan od najtrofejnijih sportova, koji okuplja i veliki broj dece - budućih šampiona u koje treba ulagati. Zato je pomoć države istovremeno i ulaganje u budućnost srpske košarke i domaćeg sporta uopšte", saopštilo je ministarstvo omladine i sporta.

"S obzirom na značaj koji ova dva kluba imaju za srpski sport, ministarstvo omladine i sporta pravi izuzetak, u želji da se preduprede eventualni problemi koji bi mogli da se pojave tokom takmičarske sezone", stoji u saopštenju.

Današnjem sastanku u prostorijama ministarstva omladine i sporta prisustvovali su Predrag Danilović i Duško Vujošević u ime Partizana, kao i Slobodan Vučićević i Božidar Maljković ispred Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: