VK Crvena zvezda pred gašenjem?

Izvor: B92

Subota, 12.04.2008.

11:49

Default images

Vaterpolo klub Crvena zvezda nalazi se pred gašenjem. Bankovni račun Zvezde, koja već dugi niz godina ima velike finansijske probleme, blokiran je u petak i to na zahtev rukovodstva šampiona Srbije i gradskog rivala Partizana. "Potraživanjem Partizana, juče nam je blokiran račun. Partizan, putem menice, od nas potražuje dva miliona dinara duga zbog korišćenja bazena. Pitanje opstanka kluba više se ne postavlja. Zapečatili su nam sudbinu”, rekla je direktorka Crvene zvezde Vera Latković za "Sport".

Latkovićeva je dodala da Zvezda duguje novac gradskom rivalu od prošle godine, ali da je, s obzirom na situaciju u Crvenoj zvezdi i činjenicu da Partizan nije finansijski ugrožen, od "crno-belih" očekivala razumevanje.

"Na najgori način su zloupotrebljeni korektnost Crvene zvezde i garancije za plaćanje duga. Partizan je ovo uradio potpuno svestan šta ovakav potez znači za Crvenu zvezdu. Ovo je potez bez presedana u sportu. Nije bilo sastanka u vezi sa nalaženjem rešenja".

Latkovićeva tvrdi da je Zvezda uskoro trebalo da dobije novac od gradskih vlasti, ali da će sada i za to biti uskraćena zbog blokiranog računa. Direktorka Crvene zvezde tvrdi i da Partizan kroz menicu ne naplaćuje samo dugovanja za korišćenje bazena na Banjici.

"U toj sumi od dva miliona je i obeštećenje za Jovana Cakića i Marka Draksimovića. Očigledno je da nekome u Partizanu nije stalo da gradi ozbiljnu priču što se tiče jačanja srpskog klupskog vaterpola. Seku granu na kojoj sede".

Direktor Partizana Darko Udovičić ističe da Partizan ima razumevanja za druge, ali i da mora da vodi računa o sopstvenim troškovima.

"Svi dužnici su blagovremeno obavešteni o potraživanjima. Razumemo svačije probleme, ali moramo da grejemo bazen. Ni nama niko ne daje naftu na veresiju. Ako nemamo čime da zagrejemo vodu, onda niko neće moći da trenira. Ni Partizanova, ni Zvezdina deca koja vežbaju bez ikakvih problema. Selekcije Crvene zvezde nesmetano treniraju na Banjici i mislim da je to, sa sportskog stanovišta najbitnije. Niko ih nije izbacio zbog neplaćanja, kao u Obrenovcu. Jedino želimo da i mi imamo čime da platimo naftu, struju, vodu...", rekao je Udovičić.

Zvezdini vaterpolisti su od prošle godine beskućnici posle zatvaranja bazena "25. maj", od kada su koristili bazene u Obrenovcu i na Banjici.

Igrači su krajem prošle godine izašli u javnost saopštenjem u kojem se žale na neisplaćene plate, ali su nastavili da igraju, izborili drugo mesto u prvenstvu i šansu u kvalifikacijama za Evroligu. U poslednjem kolu domaćeg šampionata, Zvezda u subotu dočekuje Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: