MOK moralno odgovoran za tragediju

Prvi čovek Međunarodnog Olimpijskog komiteta Žak Rog priznao je da će Igre u Vankuveru zauvek biti upamćene po smrti Nodara Kumaritašvilija.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

22:10

Default images

Kumaritašvili je izgubio život tokom treninga u sankanju pred sam početak 21. Zimskih Olimpijskih igara, a Rog je tokom radnog doručka sa medijima u Vankuveru priznao da MOK ima moralnu, ali ne i pravnu obavezu, za tu tragediju.

Rog je naglasio da će Igre zauvek biti upamćenje po pogibiji Kumiritašvilija, isto kao što je Minhen upamćen po terorističkom napadu u kojem je život izgubilo 11 izraelskih sportista. Ipak, predsednik MOK insistira da na uspeh Igara, koje su naišle na oštre kritike od samog početka, treba gledati odvojeno od tragedije.

Još uvek je rano za donošenje konačnog suda o Igrama. Nikada nećemo zaboraviti Kumaritašvilijevu smrt, ali dugujemo organizatora da na tu tragediju gledamo odvojeno od njihovog učinka. Sportisti su veoma zadovoljni organizacijom, takmičenjima i podrškom. Navijači su napravili fantastičnu atmosferu, kakvu sam do sada video samo u Sidneju pre deset godina”, istakao je Rog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: