Nova vest
Tenis

Subota, 11.09.2010.

00:44

Kim preko Venus do finala

Belgijanka Kim Klajsters plasirala se u svoje peto finale na US Openu pobedom nad domaćom teniserkom Venus Vilijams.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Klajstersova je do trijumfa nad starijom od sestara Vilijams došla rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:4.

Trijumfom nad Vilijamsovom Belgijanka je nastavila svoj niz trijumfa na turniru u Njujorku i sada je on došao do brojke od 20 mečeva. Klajstersova je taj niz započela 2005. godine kada je osvojila US Open, a potom je propustila tri izdanja turnira pre povratka i novog trijumfa prošle sezone.

Polufinalni meč između starije sestre Vilijams i Klajstersove pokazao se kao jedan od najboljih na ovogodišnjem US Openu, a obe teniserke su napravile solidan start. Ipak, Belgijanka je bila prva koja je došla u opasnost gubitka seta, koji nije uspela da spasi pošto je Vilijamsova iskoristila prvu i jedinu brejk loptu. Upravo taj jedan loš brejk za Klajstersovu je odlučio prvi set pošto su potom obe teniserke bile sigurne na svojim servisima.

U drugom setu viđena je znato veća borba pošto su i Klajstersova i Vilijamsova imale velike probleme sa svojim servisima. Belgijanka je odlično krenula i već u drugom gemu je došla do brejka, ali joj je Amerikanka uzvratila u petom gemu. Klajstersova je već u sledećem gemu ponovo oduzela servis protivnice, koja je uspela da spasi dve prilike Belgijanke, ali ne i treću.

Baš kada je izgledalo da će Klajstersova nastaviti istim ritmom i brzo doći do izjednačenja u setovima napravila je niz grešaka pri vođstu od 5:4, što je Vilijamsova iskoristila i izjednačila, a potom su obe bile sigurne pri svom servisu pa je set odlučen u taj brejku. U njemu je Belgijanka brzo došla do prednosti od 3:0, a na kraju ga je dobila sa 7:2.

Početak trećeg seta počeo je dominacijom Belgijanke, koja je povela sa 3:1 zahvaljujući velikom broju duplih grešaka Vilijamsove. Ipak, ponovo kada je izgledalo da sve ide na stranu Klajstersove, napravila je niz grešaka i Amerikanka se vratila u meč, ali je Belgijanka opet uspela da preokrene i dođe do petog finala u Njujorku.

"Pokušala sam da osvojim što više bodova i svaki put kada sam osetila da imam priliku dala sam sve od sebe i pritiskala sam je. Bio je ovo dobar meč, uslovi nisu bili laki, ali mislim da smo prikazale odličan tenis i bilo mi je zabavno", rekla je Klajstersova posle meča.

Bivša prva teniserka sveta će se u finalu, u kojem će se boriti za svoju treću titulu u Njujorku, sastati sa Ruskinjom Verom Zvonarjovom, koja je eliminisala prvog nosioca na poslednjem Gren slem turniru sezone Karolinu Voznijacki iz Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve