Nova vest
Tenis

Utorak, 26.08.2008.

19:26

Ana u drugom kolu uz dosta napora

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Amerike.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana je u prvoj rundi posle dosta muke savladala Ruskinju Veru Duševinu posle tri seta - 6:1, 4:6, 6:4. Prvi meč dana na stadionu "Artur Eš" trajao je 121 minut. Protivnica Ivanovićeve u drugoj rundi biće Francuskinja Žili Koan, koja je posle dva taj-brejka pobedila Australijanku Kejsi Delakvu.

Ana je do druge runde poslednjeg Gren slema sezone došla uz dosta poteškoća, iako je na sredini drugog seta delovalo da će meč biti rutina za našu teniserku. Prvi set Ivanovićeva je dobila izuzetno lako, napravivši dva brejka iz isto toliko pokušaja.

Drugi set počeo je u istom ritmu. Ana je odmah napravila brejk, povela sa 2:0, i tu prednost održala je sve do sedmog gema kada i počinje neshvatljivi pad u njenoj igri. Naša teniserka imala je dve vezane brejk lopte za 5:2, ali se Ruskinja vratila, dobila taj kao i naredna tri gema i izborila odlučujući set.

Duševina je seriju produžila i na startu trećeg seta i povela je sa 1:0. Ipak, Ana se tada konsolidovala, dobila naredni gem bez izgubljenog poena, i u naredna četiri gema viđen je potpuno izjednačen tenis. Prva je popustila Ruskinja koja u sedmom gemu sa nekoliko velikih grešaka dozvoljava Ivanovićevoj brejk, i prednost od 4:3.

Pri vođstvu od 5:3 Ana je imala meč loptu na servis protivnice, ali je ispustila i umalo ponovo nije došlo do preokreta. Duševina je dobila deveti gem, a u sledećem je imala i dve vezane prilike za 5:5. Ipak, Ana se skoncentrisala i uspela da privede meč kraju sa 6:4 u trećem setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu