Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

23:19

Turci zaustavili Kineze na 40 poena

Reprezentacija Turske nastavila je sa odličnim partijama na Svetskom prvenstvu pred svojom publikom, a do pete pobede je došla protiv Kine sa 87:40.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selekciju domaćina, koja je jedna od tri reprezentacije koja ima maksimalan skor, u osmini finala očekuje duel sa Francuzima.

Uprkos porazu od Turske Kina je obezbedila dalji plasman, zahvaljujući pobedi Obale Slonovače od samo devet poena nad Portorikom, i tamo je očekuje Litvanija.

Pošto su oba tima imala garantovano mesto među 16 najboljih na svetu, meč su započeli sa skoro kompletnom drugom postavom. Kod Turaka je to, ipak, bilo izuzetaka pa je Hido Turkoglu odigrao deset minuta.

Do kraja prve četvrtine Turska je već vodila sa 15:6, a u drugom delu igre domaćini su samo povećavali svoju prednost i na odmor se otišlo sa 39:19. U nastavku je viđen isti odnos snaga na terenu pa su pred poslednju četvrtinu Turci vodili sa 66:25, a do kraja su domaćini samo pokazali ko je gazda na terenu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kerem Tunčeri sa 20 poena, Semih Erden je postigao dva manje, dok je Omer Ašik upisao 17. Kod Kineza jedini igrač jedini igač sa dvocifrenim učnikom bio je Žue Sun, sa 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu