Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

21:51

Slovenija preko Irana do četvrte pobede

Selekcija Slovenije trijumfovala je nad Iranom sa 65:60 i tako zabeležila četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iran je tim porazom završio takmičenje na planetarnom šampionatu, dok Sloveniju u osmini finala očekuje duel sa Australijom.

Slovenija je odlično ušla u meč i došla je do prednosti od 19:6, ali se Iran vratio u meč i na četiri minuta do kraja prvog poluvremena uspeo je da izjednači na 22:23.

Ipak, do poluvremena Slovenci su uspeli da dođu do pet poena prednosti, a zahvaljujući seriji 15:5 na početku treće četvrtine i do značajnijeg vođstva (43:28).

Selektor Slovenije Memi Bećirović je potom odlučio da u igru ubaci igrače sa klupe, a na poslednju pauzu se otišlo sa 52:34 za Sloveniju. Iran je potom počeo da se vraća u meč, ali prekasno pa je za njih takmičenje u Turskoj tada završeno.

Najefikasniji u redovima Slovenaca bio je Goran Dragić sa 18 poena, Miha Župan je ubacio tri manje, dok je s druge strane Hamed Ehadadi ubacio 15, a Arsalan Kazemi 13 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu