Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

20:54

Litvanci lako protiv Libana

Selekcija Litvanije zabeležili su i petu pobedu na Svetskom prvenstvu u Turskoj, ovoga puta nad Libanom tri četvrtine rezultatom 84:66.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Litvance u osmini finala očekuje duel sa Kinom, dok je Liban takmičenje završio sa samo jednom pobedom, i to nad Kanadom.

Litvanija je odmah na početku ostvarila prednost od 8:2 i tada je mnogima izgledalo da je pred tom selekcijom lak posao, ali se Liban vratio u meč i na prvi odmor se otišlo rezultatom 16:16.

Libanci su u drugoj četvrtini naišli na problem u igranju protiv zone Litvanaca, ali su zahvaljujući agresivnom pristupu nastavili da održavaju priključak za protivnicima, a na poluvremenu su imali zaostatak od sedam poena (32:39).

Na početku drugog poluvremena Liban je nastavio sa pritiskom i tako je naterao Litvance da se pomuče da bi sačuvali svoju prednost. Ipak, zahvaljujući seriji od 11:4 Evropljani su došli do prednosti od 64:51 pred poslednji period igre. Libanci se ni tada nisu predavali, ali su na kraju morali da popuste pred moćnijim protivnikom.

Kod pobednika najefikasniji je bio Renaldas Seibutis sa 17 poena, Martinac Gečevicius je imao 16, dok je Linas Kleiza ubacio deset. U selekciji libana Roni Fahed je imao 19, dok je Džekson Vroman dao 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu