Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.08.2010.

01:02

Tunis lak plen Brazilu

Drugu pobedu u grupi B ostvario je i Brazil nadigravši Tunis sa rutinskih 80:65 (28:16, 15:14, 16:18, 21:17).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kao i većina ostalih pobednika drugog dana, Brazil je ključnu prednost stekao u prvom poluvremenu, a prvo ime utakmice bio je Leandro Barbosa sa 21 poenom i šest skokova.

Tijago Spliter bio je standardno dobra sa 16 poena, dok je deset ubacio Garsia. Najzapaženiji tunižanin bio je Kečrid sa 15 poena, Mejri je dodao deset.

Najzaslužniji za veliku prednost Brazila u prvoj četvrtini bio je Barbosa koji je od 28 potigao čak 16 poena. Barbosa je dominirao u skoku, a napade završavao laganim polaganjima i zakucavanjima posle izgubljenih lopti rivala.

Početkom trećeg perioda Tunis je uspeo da se sa 45:37 poenima Slimanea, Hadidane i Bra približi na 47:40. Međutim, to je bilo sve što je tim Adela Tlatlija udario na meču.

Sjajni Žoao Paulo Batista, hiperaktivni Aleks Garsija u defanzivi i raspoloženi Marselinjo Mačado (4/9 za tri) omogućili su Brazilu da se ponovo odmakne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu