Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.08.2010.

23:05

"Gaučosi" i "bumerse" dobili u finišu

Reprezentacija Argentine zabeležila je drugi trijumf u grupi A, a u finišu meča ovaj put pala je Australija sa 74:72 (20:25, 13:14, 19:17, 22:16).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Bumersi" su sjajno igrali veći deo meča i kontrolisali rezultat, početkom poslednjeg perioda imali su šest poena prednosti, ali su iskusni Argentinci preokrenuli i slavili.

Luis Skola bio je nezaustavljiv u poslednjem meču dana u Kajzeriju, a postigao je 31 poen i imao 9 skokova. Gutijeres je učestvovao sa 17 poena, dok je Priđioni uz 9 imao i sedam asistencija.

Ingles je ubacio 22 poena za Australiju, a Mils 21 uz pet asistencija. Najbolji igrač "knegura" Aleks Marić meč je sa samo 13. minuta na parketu bez poena i četiri lične greške.

Australija je za razliku od prvog meča protiv Jordana protiv Argentine šuterski krenula znatno bolje u meč, posebno za tri poena pogodivši četiri trojke u prvom periodu koji su dobila 25:20. Dve je ubacio Patrik Mils koji je imao deset poena.

U drugoj četvrtini Australijanci nisu bili na istom nivou pa je Argentina držala meč u egalu pre svega zahvaljujući ofanzivnom skoku (27:27). Ipak, Milse je nastavio da pogađa i uz sve boljeg Inglesa “bumersi” su na poluvreme otišli sa 39:33.

Australija je i u trećoj četvrtini kontrolisala rezultat, a “gaučose” je održavao Luis Skola vezavši šest poena da približ Argentinu na 53:49.

Iako su bili u zaostatku, Argentinci nisu paničili pa su odbranom konačno zaustavili Australijance i konačno stigli do prve prednosti na meču šest i po minuta pre kraja poenima Lea Gutijeresa za 60:59. Novom trojkom Gutijereza južnoamerikanci su seriju povećali na 13:0 i tada su već vodili 65:69. Ipak, sjajni mils ponovo je pogodio trojku i izjednačio na 69:69. Uzvratio mu je Pablo Priđioni i uz Skolu koji je postigao koš i dodatno bacanje, vratio Argentinu na plus šest čime je Argentina osigurala pobedu.

“Verujem da će Australija biti nova Argentina. Imaju mlade igrače i strastvenog trenera. Osim poslednjih pet minuta bili su bolji od nas. Ipak, mi smo završili utakmicu, a I bolest Oberta je uticala na našu igru”, rekao je posle meča selektor Argentine Serhio Ernandes.

“Čestitam Argentini na pobedi. Uvek je bila čast igrati sa njima. Oni su odlično utreniran tim kao i mi. Veoma sam razočaran porazom ali sam zadovoljan igrom mojih košarkaša. Oba tima su igrala dobro”, istakao je prvi čovek “kengura” Bret Braun.

U ponedeljak Australija igra sa Nemačkom, a Argentina sa Angolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu