Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.08.2010.

21:59

Grci jedva protiv Portorika

Košarkaši Grčke pobedili su Portoriko 83:80 (21:23, 14:24, 24:9, 24:24) i zabeležili drugu tesnu pobedu na SP u Turskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U subotu je Kina namučila Helena, a u nedelju je Portoriko u trećem periodu upropastio dobru igru iz prvog poluvremena.

Grčka odbrana primila je samo devet poena u toj deonici, pa je napad sa 24 poena doneo preokret. Najefikasniji je bio Spanuis sa 28 poena, Perperoglu je postigao 14, a Burusis (9sk) i Dijamantidis (7as, 5sk) po 12.

Hose Barea postigao je 20 bio najbolji Portorikanac, a imao je i pet skokova i četiri asistencije. 16 poena i osam skokova skupio je ramos, dok je Sančes dodao 13 koševa i uhvatio pet lopti.

Ovaj meč bio je i duel dva sjajna plejmejkera, Spanulisa i Baree, a pripao je Grku koji je osam svojih poena postigao sa penala u poslednjoj četvrtini.

Meč je protekao u konstantnom smenjivanju dve ekipe u prednosti (ukupno 22), a devet puta rezultat je bio izjednačen. Na kraju su Grci u penal završnici bili bolji i trijumfovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu