Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.11.2016.

20:53

Mari: Uživaću, možda samo nedelju dana budem prvi

Britanac Endi Mari rekao je da će maksimalno uživati u tome što je postao prvi teniser sveta, jer će to trajati možda samo nedelju dana.

Izvor: mn

Autor: mn

Mari: Uživaću, možda samo nedelju dana budem prvi
Getty Images

Mari je osvojio Masters u Parizu pobedom nad Džonom Iznerom, plasmanom u finale postao je i svetski broj jedan, a na toj poziciji zameniće Novaka Đokovića.

Mari iza sebe ima veoma uspešnu sezonu, osvojio je osam trofeja, a uskoro će početi da pravi planove za narednu.

„Sešću sa svojim timom i pogledati raspored za početak naredne sezone kako bih postavio ciljeve otprilike do marta, jer sam shvatio da mnogo bolje funkcionišem kada pred sobom imam kratkoročne ciljeve. Voleo bih da osvojim Austalijan Open jer je to prvi naredni cilj, početak godine, zato što sam nekoliko puta bio nadomak tog trofeja. Ne razmišljam o karijernom Gren slemu, jer je to mnogo daleko i mnoge stvari mogu da se dogode. Sada želim da uživam u tome što sam svetski broj 1, jer može trajati samo nedelju dana“, rekao je Mari.

On će od ponedeljka će imati 11.185 bodova na ATP Listi 405 više od Đokovića, koji ima priliku da se na čelo liste vrati na Završnom Mastersu u Londonu.

„Poslednjih nekoliko godina su bile teške za mene, ali ću pokušati da igram svoj najbolji tenis u Londonu. Nije neophodno pobediti, samo želim da igram najbolje što mogu i završim godinu na najbolji način“, rekao je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu