Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.10.2016.

08:47

Stosur: Šarapova "nije znala"? Ma, dajte...

Australijska teniserka Samanta Stosur rekla je da i dalje ne veruje da je Marija Šarapova "pomilovana" posle doping skandala koji je snažno odjeknuo.

Izvor: B92

Autor:B92

Stosur: Šarapova
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Šarapova će moći na teren 26. aprila 2017, nakon što joj je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) smanjio suspenziju zbog dopinga za devet meseci.

Međunarodna teniska federacija je Šarapovoj izrekla dvogodišnju suspenziju do januara 2018. godine zbog korišćenja zabranjenog leka meldonijuma, ali je žalba jedne od retkih preostalih pravih teniskih zvezda u ženskoj konkurenciji delimično usvojena u Lozani – kazna je smanjena na 15 meseci.

"Ne mogu da verujem, ne znam ni šta da kažem. Ne znam kako neko može da se izvuče sa takvim izgovorom (rekla da nije znala da je supstanca zabranjena prim.aut), a onda da mu bude smanjena kazna. Neverovatno je da iskoristite takav izgovor kako biste se izvukli. To je loš primer drugim sportistima – možete jednostavno da dignete ruku i kažete: ’Nije moja greška", rekla je Stosur.

Nekada četvrta igračica na WTA listi i šampionka US opena veruje da se Ruskinja neće lepo provesti kada se vrati tenisu.

"Razgovarala sam sa nekoliko kolega i svi imaju isto mišljenje. Imali smo istu ideju na startu, a sada imamo odluku. Ne mislim da ima veliku podršku od igrača, biće interesantno videti kakav će doček imati kada se vrati", dodala je Australijanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu