Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.04.2016.

23:43

Đoković: Kad se osvrnem deset godina unazad...

Novak Đoković rekao je da je izuzetno ponosan na sebe i svoj tim zbog toga što je sa 28 Masters titula postao rekorder u toj kategoriji.

Izvor: SO

Autor: SO

Đoković: Kad se osvrnem deset godina unazad...
Getty Images

“Ako se šalimo, rekao bih da mi je najdraže što sam prestigao trenera Borisa Bekera po broju pobeda, a ako govorimo ozbiljno, onda mi je najdraži rekord od 28 Mastersa titula. Posle Gren slem turnira, ovo su najveća i najznačajnija takmičenja u tenisu, tu su uvek najbolji igrači, a osim Indijan Velsa i Majamija, svi se igraju u sedam dana, pa je intenzitet visok. Zato je potrebno da budete na vrhuncu tokom celog turnira da biste ga osvojili, a svi profesionalni teniseri znaju koliko je to teško. To me čini ponosnim“, rekao je Đoković.

Upravo je u Majamiju 2007. godine Novak osvojio svoj prvi Masters.

“Vraćajući se deset godina unazad, nisam znao šta me očekuje. Tada sam se samo trudio da ostvarim što zapaženiji rezultat, probijao sam led kao mlad teniser koji je pokušavao da se umeša u borbu za broj jedan sa tada dominantnima Federerom i Nadalom. Deset godina kasnije, ako se osvrnem na taj period, znam da sam, uz podršku familije i užeg tima, verovao u sebe i u to da ću osvojiti mnogo trofeja. Nisam mogao da zamislim koji su to brojevi, ali sada kada analiziram, to je neverovatno“.

Sledi sezona na šljaci koja će kulminaciju imati u Parizu, na jedinom Gren slem turniru koji Novak nije osvojio.

“Protekle dve godine sam bio nadomak osvajanja Rolan Garosa, pripreme će ostati manje-više iste. Sada treba dobro početi sezonu na šljaci, treba se i prilagoditi jer je to drugačija podloga, zahtevnija za noge i za druge mišićne grupe. Postepeno ću povećavati intenzitet i nadam se da ću u Parizu biti na vrhuncu“, zaključio je Đoković.

Novak se šestom titulom u Majamiju izjednačio sa Andreom Agasijem, a postao je i prvi teniser koji je četiri puta vezao titule na Indijan Velsu i u Majamiju.

Takođe, Đoković je sada teniser sa najviše zarađeng novca od turnira – prestigao je Federera, pošto je do sada u karijeri prihodovao 98.199.548 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu